De datum van het titelgevecht is bekend

Op 30 januari 2021 zullen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik voor de derde keer tegenover elkaar staan. De laatste keer dat Rico in de ring stond, was tegen Badr Hari in 2019. Het is alweer even geleden dat de kampioen een gevecht heeft gehad en de volgende is alweer sneller dan je denkt.

Met zijn krachttrainingen probeert Rico ervoor te zorgen dat hij sterk genoeg is om de grote en 117,5 kilo zware Jamal naar beneden te krijgen. Met een lengte van 2,05 meter is Jamal toch 9 centimeter langer dan Rico, wat in het voordeel van Jamal kan werken. Er zal een andere tactiek moeten worden toegepast dan tegen Badr, want deze man is een totaal andere vechter. Deze gevaarlijke knock-out van Jamal Ben Saddik laat maar weer eens zien hoe sterk en dodelijk The Goliath is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GLORY Kickboxing (@glorykickboxing)

Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik

Twee keer eerder stonden de twee titanen tegenover elkaar en allebei wisten ze een keer te winnen. Je ziet Rico bijna nooit neer gaan, maar in het eerste gevecht tussen de twee in 2011 gebeurde dat wel. In 2017 had Rico echter zijn revanche en kon hij de grote Marokkaans-Belgische kickbokser tegen de grond werken.

Tijdens de staredown van 2017 zou Jamal Ben Saddik in het gezicht gespuugd hebben van Rico Verhoeven. Ondanks dat ze elkaar helemaal kapot slaan, is er altijd respect naar elkaar. Het was dan ook erg smerig en respectloos volgens Rico dat Jamal dat deed. Nu kan Rico de strijd tussen de twee naar zijn hand zetten door op 30 januari 2021 te winnen. Gaat het hem lukken denken jullie? Rico heeft niet voor niks het gezegde: “als ik omval, sta ik altijd weer op”.