Tips voor een goede date voor mannen op middelbare leeftijd

Je jong voelen is helemaal niks mis mee, maar je moet er niet in doorslaan. Nachten doorhalen, al je geld uitgeven aan onzin en dezelfde outfits aantrekken als vroeger kan helaas niet meer. Zo verandert er ook in de datingwereld wel het één en het ander.

Op middelbare leeftijd sta je anders in het leven dan voorheen en moet je je daar ook naar gedragen. Waarschijnlijk ga je op zoek naar een vrouw van dezelfde leeftijd en die zit niet te wachten op een man die denkt dat hij nog 20 jaar oud is. Een date voor mannen op middelbare leeftijd gaat dan ook net wat anders en wij hebben de ultieme tips voor de oudere garde onder ons.

1. Kleed en gedraag je als een gentleman 

Kleden naar je leeftijd is een belangrijke tip om goed over te komen op jouw date. De gescheurde broeken en studentikoze shirts kan je echt wel weggooien nu. Daarnaast moet een volwassen man een bepaalde hoffelijkheid over zich heen hebben. De vrouw die tegenover jou zit is echt niet meer dat naïeve meisje van 20 jaar oud en ze weet echt wel hoe het wél moet. Laat haar zien dat jij die gentleman kan zijn en wees aardig en beleefd. Deur open houden, bosje bloemen mee op de date en beleefdheid waren vroeger doodnormaal en dat weet jij nog. Maar vergeet niet dat zij dit ook weet. Breng de klasse terug in het daten en laat die jonge lui eens zien hoe het moet.

mannen middelbare leeftijd

2. Een date voor mannen op middelbare leeftijd betekent geen shots en keiharde muziek

Als je jong bent is het leuk om samen uit te gaan. Lekker los komen op de muziek, samen shots doen en de avond van je leven hebben. Naarmate je ouder wordt, is het veel passender om een restaurant of bar uit te kiezen met een ambiance die bij jouw leeftijd past. Spareribs in de een snackbar met een kan bier is niet echt wat we dan bedoelen. Een leuk en comfortabel restaurant met servetten en een wijnkaart is al een stuk beter.

3. Wees niet bang om te zeggen wat je vindt

Dit is een tip die voor elke leeftijdsgroep handig is, maar dit is cruciaal voor mannen die op middelbare leeftijd een date hebben. Je bent niet meer dat jochie van vroeger en je weet wat je wil. Laat ook zien dat jij bewust bent van je leeftijd. Is de wijn niet lekker? Wees niet bang om het terug te sturen. Het is natuurlijk geen uitnodiging om nu de oude wijsneus te gaan spelen, want onthoud: zij heeft er ook een halve eeuw op zitten.

4. Zij heeft ook levenservaring

Dat gezegd hebbende, komen we meteen bij het volgende punt. Zij heeft net zo veel levenservaring als jij, wat betekent dat je haar niet de les moet gaan lezen. Jouw date heeft een bepaalde manier van dingen doen en dat gaat op zo’n leeftijd echt niet heel veel meer veranderen. Vrouwen die tussen jong volwassenen en bejaarden in zitten, zijn op zoek naar een vriend waarmee ze hun liefde kunnen delen en niet een vriendje die hen vertelt hoe het moet.

date tips mannen

5. Zenuwachtig zijn is van alle leeftijden

Dat je wat zenuwachtiger bent voor een date ondanks je leeftijd, dat maakt helemaal niet uit. Zo lang je deze dingen niet doet op een eerste date, dan is het goed. Het kan zijn dat jouw date ook wat zenuwachtig is omdat zij bijvoorbeeld al een langere tijd single is. Het beste is om het gewoon te zeggen, wat heel erg de druk van de ketel kan halen.

Heb je het gevoel dat jij nog erg onvolwassen bent? Aan deze tekenen kan je herkennen of je emotioneel volwassen bent.