Eerste e-bike zonder spaken

Een spaakloze fiets kennen we al, maar dan voornamelijke uit de wielerwereld. Daar noemen ze het gewoon overigens gewoon een dicht wiel. Het verschil met de Reevo is dat deze fiets inderdaad geen spaken heeft, bovendien heeft het er veel van weg dat deze toffe e-bike rechtstreeks uit een sciencefictionfilm is weggereden.

In tegenstelling tot zo’n tien jaar geleden, is de elektrische fiets gemeengoed geworden. Vooral in de stad bewijst de fiets zijn meerwaarde en je zou wel gek zijn om nog steeds op zoek te gaan naar een leuke stadsauto als je  hetzelfde kunt doen met een e-bike. Het gaat uiteindelijk maar op een doel: van a naar b reizen en dan bij voorkeur zo comfortabel mogelijk. Dat laatste zit wel goed bij de Reevo, de makers hebben namelijk aan alles gedacht.

E-bike zonder spaken

Geen spaken en geen (zichtbaar) slot

Het eerste wat opvalt aan de stoere e-bike zijn de spaken, of liever gezegd: het ontbreken ervan. De slimme jongens achter de e-bike hebben de velg namelijk verbonden met het frame. Langs deze velg ‘loopt’ het wiel zodat spaken overbodig zijn. Het zorgt voor een meer dan futuristische look, iets waar wij in ieder geval weg van zijn. Dat is uiteraard niet het enige, de bedenkers hebben ook oog voor details en komen met een bijzondere anti-diefstal oplossing.

Het slot is namelijk onzichtbaar. Door middel van vingerafdrukherkenning zet je de fiets gewoon op slot. Daarmee wordt het weliswaar niet onmogelijk op het te stelen, maar het is wel een stuk lastiger voor het dievengilde. Zie de fiets maar eens van slot te krijgen zonder de juiste vingerafdruk. Je ‘unlocked’ met je vingers gewoon het achterwiel. Een andere manier is er niet.

vingerslot e-bike

GPS is ingebouwd

De vraag die uit het bovenstaande naar voren komt is: ‘wat doe je nu als de fiets toch wordt gestolen?’ Ook daar is aan gedacht. De fiets is namelijk beveiligd met een GPS tracker. In het frame zit heel kunstig een GPS-systeem verborgen zodat je vanaf je laptop kunt zien waar de onverlaten je fiets naar toe hebben gebracht.

Naast het onzichtbare slot en de afwezige spaken heeft de elektrische fiets ook ingebouwde LED-verlichting aan zowel de voor- als achterzijde. Naarmate het donkerder wordt, gaan de lampen harder branden. Denk nu niet dat het een klein spotje licht is wat op het wegdek valt, beide lampen produceren doodleuk 800 Watt. Kortom, de Reevo laat je als een echte Blade Runner op de weg fietsen.

Hubless e-bike van Reevo

De elektrische fiets heeft de beschikking over een 48V-batterij. Dat klinkt leuk, maar de fabrikant laat niet weten wat de actieradius is. Het enige wat we wel weten is dat de accu slechts drie uur nodig heeft geheel volgeladen te worden. Wat betreft de motor is er een groot verschil tussen de Europese of de Amerikaans markt. In verband met de wetgeving zullen we hier de beschikking krijgen over een 250 Watt model.

fiets zonder spaken

De geluksvogel die deze bike in Amerika gaat kopen krijgt er een grotere motor bij, namelijk 750 Watt. In Nederland zullen we het helaas met 250 Watt moeten doen. Het verschil zit hem namelijk in de trapondersteuning. In Amerika is het namelijk gebruikelijk om trapondersteuning te leveren tot 40 kilometer per uur.