Vrouwen knappen af op dit gedrag tijdens een etentje

Het gaat waarschijnlijk nog even dure, voordat we met onze date weer uiteten kunnen. Maar om alvast in de stemming te komen – en om je goed voor te bereiden – hebben we hier wat advies en vertellen wij jou welke dingen je absoluut niet moet doen tijdens je avondje uiteten.

1. Zeiken tegen het horecapersoneel

Je wil op een date natuurlijk laten zien dat je een leuke persoonlijkheid hebt. Buiten het feit dat het asociaal is, lijkt ons dat al genoeg reden om niet te gaan zeiken op het horecapersoneel. Deze mensen doen hard hun best, dus mocht het abnormaal lang duren, dan kun je dit ook op nette manier aangeven.

2. Bepalen wat ze gaat eten

Waarschijnlijk komt dit gedrag voort uit het idee dat je haar moet laten zien dat je als een echte man het initiatief kan nemen. Maar op die manier werkt het niet. Vrouwen willen natuurlijk gewoon hun eigen keuzes kunnen maken (dat geldt ook voor keuzes, die niet op de menukaart staan). Het leiden van een vrouw moet je meer zien als een uitnodiging. Vertel haar bijvoorbeeld op welk gerecht jij zelf helemaal goed gaat, zodat ze het wellicht zal overwegen.

wat nooit doen tijdens date etentje

3. Met je mond open eten

We willen hier niet doen alsof we je moeder zijn, maar zij is niet de enige vrouw die het fijn vindt wanneer je met je mond dicht eet. Daarom raden wij jou toch aan om netjes met je mond dicht te eten tijdens het eten. Dat laat sowieso een positieve indruk achter.

4.  Tijdens de date niets nieuws willen proberen

Het kan zijn dat je niet zo’n hele brede smaak hebt en dat je eigenlijk weinig lust. Wat we je kunnen aanraden is om dan in ieder geval iets nieuws te proberen. Want wanneer je het liefst een soort van kindermenu met friet en een kroket naar binnen werkt, kan dat absoluut een afknapper zijn.

5. Het tonen van etiquette tijdens de date

Ja, ook hier kun je je zowel je moeder als je date blij mee maken. Want hoewel we in moderne tijden leven, zijn er nog genoeg gedragsnormen die gewaardeerd worden door het vrouwelijke geslacht. Zorg daarom dat je niet alleen netjes eet, maar ook dat je je een beetje als een gentleman gedraagt. Houd bijvoorbeeld al simpelweg de deur open voor je date, zo moeilijk is dat niet.