Zo word jij een gentleman

Misschien heb je het van nature in je, misschien moet je nog wat oefenen; maar oefening baart kunst! En met dit stappenplan word jij de perfecte gentleman.

1. Rustig aan met de after-shave

Een vleugje after-shave is natuurlijk heerlijk voor de neus van de vrouw, maar je kunt het ook overdrijven. Je hals moet niet ruiken alsof je de halve parfum-afdeling van de Bijenkorf langs bent gegaan. Dus heren, take it easy. Eén pufje parfum is meer dan genoeg.

2. Open deuren

Sommige vrouwen doen het liever zelf om onafhankelijkheid uit te stralen, maar over het algemeen wordt de deur opendoen voor een meisje nog gezien als een mooi gebaar. Als je dan ook nog haar stoel naar achter schuift, haar servet op schoot legt en haar begint te voeren, ga je echter te ver. Ze moet niet het idee hebben dat je boven haar staat. Gelijkwaardigheid is namelijk een belangrijke kernwaarde voor de moderne vrouw.

3. Verschoon je lakens!

De meeste mannen die alleen wonen wassen hun lakens niet zo vaak als het zou moeten. Eén keer in de week is toch wel de must, vaker als je veel zweet of niet helemaal schoon in je bedje springt. Een echte gentleman zorgt dat de lakens schoon zijn voordat hij zijn vriendin ertussen laat. En nee, niet alleen de eerste keer. Altijd.

gentleman

4. Wees respectvol

Nee is nee. En nee blijft nee. Respecteer meningen en acties van anderen. Wil ze niet, dan heb je het maar te accepteren. Een gentleman loopt trots een blauwtje, als dat betekent dat hij ten aller tijden respectvol met haar om is gegaan.

 

5. Kledingkast netjes houden (en vernieuwen)

Nee nee nee, die stoel in de hoek zou niet de bergplaats van al je kleren moeten zijn. Ook hier: was je kleding op tijd en zorg goed voor je kleding. Varieer ook. Alleen zwarte of grijze kleding in de kast is ook maar saai. Maar vrees niet, met deze kledingtips kom je er wel.

6. Wees op tijd

Het is niet altijd even makkelijk, maar ja: een echte gentleman is altijd op tijd. Laat je date/moeder/tante niet in de kou staan, maar kom op de afgesproken tijd. Dat zullen zij ook waarderen.

7. Bel je ouders.. of een vriend

Je bent niet slechts voor je partner een gentleman, maar ook voor de andere mensen om je heen. Zorg dat je genoeg contact onderhoudt met je naaste familie. De allersterkste mannen geven het toe: ze houden van jou en jij van hen.

gentlemen

8. Ga offline

Ga eens van Tinder af en kijk eens om je heen in je directe omgeving. Soms vergeten we dat dat ook nog bestaat. Een meisje aanspreken in real life is veel leuker dan online. Ook versterkt oogcontact meteen je band, dus dat is al helemaal mooi meegenomen.

9. Meisjes mee naar huis nemen? Skip het

Je kan toch ook lol hebben zonder een random meisje naar je slaapkamer te leiden aan het einde van de avond. Sterker nog: seks is veel specialer met iemand om wie je echt geeft. Dus leer om lol te hebben zonder betekenisloze seks na een avond stappen. Uiteindelijk zul je er meer profijt van hebben.

10. Neem het leven niet zo serieus

Lach als er iets misgaat. Stress minder om je baan. Ga een keer ongepland naar de kroeg. Het maakt het leven allemaal een stuk leuker. Daarbij: iemand die zichzelf te hoog in het vaandel heeft staan komt als arrogant over. En als gentleman is dat niet de vibe die je wil afgeven, toch?