Activiteiten buiten én binnen

Een dat moet indruk maken, vooral als je elkaar voor het eerst ontmoet. In deze tijd kan je je date niet meer imponeren met een luxe diner bij een chique restaurant of een leuke date avond mét een bezoekje aan de bioscoop. Maar gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je zelf zou kunnen organiseren, zodat je je eerste date toch heel veel plezier kan beleven. Want je wilt immers wel dat je, wanneer het allemaal weer normaal is, je date mee kan nemen op een date die haar helemaal omver blaast. Dit zijn leuke date-ideeën voor de huidige situatie.

date-ideeën op het strand

10 eerste date-ideeën die vandaag de dag wél mogelijk zijn

1. Wandelen door een park of de bossen

Is er bij jou in de buurt een mooie of bijzondere plek waar je kan gaan wandelen? Neem haar dan mee naar die plek. Je kan haar bijvoorbeeld gaan ophalen met de auto, maar je kunt er ook samen met de fiets naartoe. Sfeer hangt ook heel erg af van of het een goede match is ja of nee, want je kan écht lachen en interessante gesprekken hebben tijdens het wandelen als het goed klikt. Dus neem haar mee naar het bos of naar een mooi parkje. Romantisch is het gegarandeerd.

2. Buiten spellen-dag houden

Haal alle spelletjes die je buiten kan doen maar uit de kast en neem die mee naar je eerste date. Jeu de boules is bijvoorbeeld een spelletje dat je uren kan blijven doen, zonder dat het gaat vervelend. Althans, als je allebei competitief in de game staat. En wanneer je daarop uit bent gekeken, kan je bijvoorbeeld gaan badmintonnen. Als het dan ook nog eens lekker glad is in het park, is de kans groot dat je heel veel lol gaat hebben, doordat één van de twee bijvoorbeeld onderuit gaat.

buiten spelletjes doen

3. Samen koken

Nu je niet meer naar een restaurant kan gaan, is de optie nog open om samen het eten te maken en er thuis een restaurant van te maken. Niet alleen is het mega gezellig om samen in de keuken te staan, ook kunnen jullie de trots delen die jullie voelen wanneer het écht goed is gelukt. En wanneer je echt niet kan koken, kan je altijd nog een luxe diner thuis laten bezorgen, zodat je zelf niet meer al het werk hoeft te doen en meer tijd hebt om met elkaar te praten.

4. Bakken

Wanneer jullie niet in de avond afspreken maar in de middag, is koken natuurlijk niet echt een optie. Wél is het leuk om dan met elkaar te gaan bakken. Het is trouwens ook echt een andere belevenis die je met elkaar hebt dan koken, dus je kan het ook beide doen. Koop in de winkel of online bijvoorbeeld allerlei soorten fondant en marsepein en top het af met allemaal leuke vormpjes. Daarmee ben je wel uren zoet én kan je lekker samen knutselen.

bakken date-ideeen

5. Online escape room

Om nu naar een escape room te gaan, is opzich niet heel handig. Gelukkig bestaan er inmiddels al een aantal mogelijkheden om online een escaperoom te doen. Het is een soort videogame waarin je samen opzoek kan gaan naar hoe je de kamer uit komt. En wanneer alles weer normaal is? Kan je het avontuur samen nóg eens beleven, maar dan in een échte escape room. En dan was het het wachten waarschijnlijk meer dan waard.

6. Picknick

In deze tijd van het jaar kan het best koud zijn, dus deze optie is vooral van toepassing als het een zonnige dag is. Maar spreek dan met je date af in het stadspark en genoeg van de zon en van elkaar. Je kan dan allerlei verschillende hapjes meenemen. En in deze tijd van het jaar zal het ontzettend rustig zijn in het park, dus dan kan je ook een speaker meenemen en zachtjes wat muziek op zetten. Eten, muziek en interessante gesprekken, ook dat is een van de leuke date-ideeën.

7. Nieuwe hobby ontdekken

Misschien is je date of ben jij wel heel erg goed in pottenbakken. Of heeft een van jullie een onontdekt talent. Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen, maar het kan ook mega spannend zijn. Deze optie is dus beter wanneer je de tweede date hebt. En wanneer je écht comfortabel met elkaar bent, is het bijvoorbeeld ook een keer leuk om samen muziek te maken, of een online zangcursus te volgen. Lachen is dan sowieso gegarandeerd.

muziek maken

8. Een dagje uitwaaien op het strand

Let op! Op sommige stranden in Nederland is het nu niet toegestaan om te komen, dus bekijk van tevoren of hij wel open is. Maar wanneer je toegang hebt tot het strand, is het enorm leuk om een flink stuk te gaan wandelen langs de kust. Niet alleen kan je genieten van de rust die er momenteel is, maar de omgeving geeft je misschien ook wel inspiratie voor interessante en mooie gesprekken. En misschien kan je daar dan ook meer date-ideeën bedenken.

9. Outfits voor elkaar uitkiezen

Gelukkig is het wel nog toegestaan om naar kledingwinkels te gaan én kan je natuurlijk altijd nog online shoppen. Het is dus een optie om samen te gaan shoppen. En hoe leuk is het dan om elkaars outfits te kiezen, zonder dat de ander doorheeft wat je precies uitzoekt? Laat elkaar verrassen of heel hard lachen door unieke outfits. Een van de leukste date-ideeën van dit moment.

10. DIY-middag houden

Vraag eerst even aan je date of ze van knutselen houdt én of ze wel een beetje geduld heeft. Als dat beiden zo is, is het een leuk idee om een knutselmiddag te houden. Zo kan je lekker klooien met allerlei soorten lijm en glitters, of je gaat als de macho-man klussen met hout en een zaag en zo.