Mannen en klussen gaan samen als Jimi Hendrix en gitaren. Maar om in de weer te gaan in je kersverse zondagse outfit is geen slim plan. En ook niet altijd even verantwoord. Want wanneer er een steen naar beneden dondert, gaan die dunne sneakers van je de val echt niet breken. Daarom is het handig om te investeren in degelijke werkkleding. Van veiligheidsschoenen tot werk shirts en van jassen tot werkbroeken.

Wat is werkkleding?

Je snapt zelf ook wel dat je niet kan gaan klussen in je normale jeans en witte t-shirt. Echter betekent dit niet je er verwaarloosd bij hoeft te lopen. Kleren maken tenslotte de man. Maar wat houdt werkkleding nou precies in? Laten we je daar even over inlichten. Werkkleding heeft een professionele uitstraling én beschermt je tegen specifieke werk gerelateerde risico’s tijdens het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Onmisbaar? Ja.

veiligheid kleding klussers

Eén van de belangrijkste taken is om de de risico’s en het gevaar die jouw werkzaamheden en werkomgeving met zich meebrengen te beperken. Hoe lekker is het om die garantie te hebben en ook nog eens goed voor de dag te komen? Dan hebben wij de tip voor je. Of je nou een leek of een gevorderde vakman bent, de professionele werkkleding voor mannen van engelbert strauss is the way to go.

Zelden was workwear zo nonchalant.

Wat voor werkkleding heb ik nodig?

De belangrijkste reden om een knappe set werkkleding aan te schaffen is voor je eigen veiligheid en het draagcomfort. Ga je de hele gevel overschilderen en moet je vaak op je knieën rusten, dan is het wel zo lekker als je kniebeschermers in je broek hebt zitten. De meeste mensen zijn wel in het bezit van het geschikte gereedschap, maar de kleding wordt aan toeval overgelaten. Zonde, want ongelukken in de bouw stijgen.

werkkleding voor klussers

Met de kleinste regenbui wordt de alledaagse kleding zwaar, oncomfortabel en het lijkt nooit op te drogen. Om dit soort lamlendige situaties te voorkomen is het geen overbodige luxe om te investeren in geschikte werkkleding voor in de bouw. Denk aan een vlot werk poloshirt, hippe werkschoenen en natuurlijk de eerder benoemde werkbroeken. Om in te spelen op het nabijkomende weer, is de aankoop van een werkjas en een werk poloshirt met lange mouwen ook lang geen gek idee.