Escape room in Amsterdam

Het is een concept dat in een razend tempo populair geworden is: de escape room. Jij en een paar vrienden (of collega’s) laten zich opsluiten in een kamer en door middel van puzzels of missies moeten jullie een weg naar buiten zien te vinden. De onderlinge samenwerking is heel belangrijk omdat je aangewezen bent op elkaar, en niemand anders. Een escape room is perfect voor team building. Maar je kan ook op de proef stellen hoe hecht jullie als vriendengroep zijn. Of je kan de familiebanden versterken op de jaarlijkse familiedag. Escape rooms zijn bovendien een top idee voor een onvergetelijk begin van je vrijgezellenavond. Voor meer inspiratie voor je vrijgezellenfeest, hebben wij nog 5 topideeën voor een vrijgezellenfeest.

Escape Through The Movies

Aan de Rozengracht heeft Boom Chicago zijn vijfde escape room gevestigd: Escape Through The Movies. Volgens eigen zeggen is het hun beste escape room tot op heden. Het unieke aan de escape room is dat het, zoals de naam al doet vermoeden, georganiseerd is rond het thema film. Escape Through The Movies is gesitueerd in wat ooit de eerste megabioscoop van Amsterdam was. De projector staat nog steeds in de projectiekamer en dat is ook waar de 90-minuten durende tocht begint. Ontdek aanwijzingen, los puzzels op en vind je weg naar de finale. De escape room biedt ruimte aan een groep met een maximale grootte van vijf personen. Het programma wordt aangeboden in het Engels.

 

 

Sherlocked

Aan het Damrak vind je in het gebouw van de Beurs van Berlage de nummer #1 escape room op Tripadvisor: Sherlocked. Sherlocked heeft twee kamers, The Vault en The Architect. Bij The Vault breek jij in in de kluis van de Beurs van Berlage. Je infiltreert het complex, schakelt de beveiliging uit en steelt een mysterieus object. Deze ruimte biedt plaats aan vier tot zes personen. Bij The Architect wordt er gebruik gemaakt van het kantoor van de architect van de Beurs, H.P. Berlage. Deze ruimte is sinds zijn dood in 1934 niet gebruikt of veranderd. Geruchten gaan dat Berlage lid was van de clandestiene organisatie van de Gekruiste Sleutels. Deze ruimte heeft plek voor twee tot zes spelers. Een unieke escape room op een unieke locatie.

Escapist

Deze escape room bevindt zich aan de Leidsegracht, om de hoek van het Leidseplein, in hartje Amsterdam. Deze escape room is ”veel meer dan zomaar een tentoonstelling” volgens de site van Escapist. Een ”anonieme, puissant rijke kunstverzamelaar” toont eenmalig zijn privécollectie in The Gallery. De kunstwerken die tentoongesteld zijn, zijn extreem goed beveiligd en alleen op afspraak te bezichtigen. Hierbij dient zelfs een geheimhouding getekend te worden. Escapist maakt zich uniek door origineel verwerkte puzzels, een combinatie van verhaal en puzzels en een afwisseling tussen doe- en denkopdrachten. Bovendien is de escape room schaalbaar op groepsgrootte, zodat niemand hoeft toe te kijken en aan te passen op het niveau van de groep. Escapist biedt ruimte aan drie tot zes personen.

 

GAME OVER

Deze escape room vind je in de Witte de Withstraat. GAME OVER heeft in Amsterdam maar liefst vier verschillende kamers. Maniac is gebaseerd rond het Jigsaw-personage uit de Saw-filmreeks. De kamer heeft een moeilijkheidsgraad van 75%. In de Forbidden Temple of Montezuma moet je het onderzoek van een op mysterieuze wijze verdwenen professor redden. Moeilijkheidsgraad is 75%. In de kamer Top Secret moet je een beveiligingskluis van binnenuit kraken en de blauwdrukken van een raket zien te bemachtigen, waarna je uit de gevangenis moet ontsnappen. Deze kamer heeft een 85% moeilijkheidsgraad. Bij Walking Death moet je, twee jaar na de apocalyps, in een wereld vol zombies zien te overleven en een nederzetting proberen te stichten. Deze ruimte krijgt een moeilijkheidsgrad an 75%. Alle kamers bieden plek aan twee tot zes personen.

Save Amsterdam

In de Cornelis van Alkemadestraat vind je escape room Save Amsterdam. Save heeft drie escape rooms: Black Hole, Water Flood en Zombie Apocalypse. Bij Black Hole moet een wart gat betreden om de stad te reden van totale vernietiging. De kamer heeft een escape rate van 40% en ruimte voor maximaal tien personen. Bij Water Flood moet ook de stad gered worden, wat je in deze ruimte doet door in het waterpomp station te duiken en de overstroming tegen te gaan. In de ruimte met een ontsnappingsgraad van 75% is er plek voor maximaal tien spelers. Bij Zombie Apocalypse betreedt je het lab om een middel te ontdekken om de zombies te stoppen en de stad te redden. Ontsnappingsgraad is 55% en er is ruimte voor maximaal acht personen.

 

Locked

Deze vette escape room vind je nabij station Sloterdijk aan de Nieuwe Hemweg. Locked heeft twee ruimtes, allebei voor twee tot zes spelers. Bij The Submarine begin je vanuit een verlaten werkkamer van journalist Hugo Laanen en moet je het mysterie van een verdwenen Sovjet-onderzeeër oplossen. De onderzeeër bevat nucleair materiaal en is tot op heden nog niet getraceerd. De tweede kamer heet The Liebermann Conspiracy. De verdwenen journalist Hugo Laanen is een onderzoek gestart naar het geheim genootschap van de Liebermann familie. Help Hugo Laanen bij zijn zoektocht en kom erachter wat deze invloedrijke, extreem vermogende familie van plan is. Eén ding is zeker, de Liebermann groep moet gestopt worden.

 

Amsterdam staat bol van de escape rooms, maar andere steden huizen natuurlijk ook vette escape rooms.  Voor een gave escape room op een schip moet je een kijken nemen bij de SS Rotterdam.