Fouten die je kunt maken tijdens het daten

Wanneer je begint met daten wil je laten zien dat je er moeite voor wil doen en het ook daadwerkelijk leuk vindt om op date te gaan. Maar je kunt hier ook te ver in gaan en fouten maken tijdens het daten. De grens ligt voor de meeste bij iemand die zich te overdreven gedraagt of te veel interesse toont.

Met andere woorden komt het er dus eigenlijk gewoon op neer dat je moet beginnen met hard to get spelen. Vaak vinden anderen dat best wel aantrekkelijk. Wees vol van zelfvertrouwen, maar ook weer niet te. Met te veel zelfvertrouwen kun je namelijk ook weer te eigenwijs of arrogant overkomen. Het is echt de balans tussen zelfvertrouwen en je simpelweg normaal gedragen. Nou, hoog tijd om even de fouten op een rij te zetten.

De hele tijd oogcontact maken

Tuurlijk moet je de ander wel aankijken wanneer jullie aan het kletsen zijn en kan je best wel flirten door oogcontact te maken. Maar wanneer je haar continu aanstaart, komt het gewoon heel eng en raar over. Het voelt dan bijna alsof je door haar heen kijkt en dat moet je echt niet hebben. Ze zal dan eerder van je wegrennen dan dat ze blijft.

Fouten tijdens het daten

Heel veel complimenten geven

Uiteraard is het hartstikke leuk om te horen dat je er leuk uit ziet en moet je dat ook zeker laten weten. Door te veel complimenten te geven, kan het overkomen alsof je alles al meteen leuk vindt aan de andere persoon. En laten we eerlijk zijn: in het begin weet je eigenlijk nog veel te weinig van elkaar. Er zijn echt wel een aantal dates voor nodig om dat helemaal uit te zoeken.

Ongevraagd pikante foto’s of berichten sturen

Ongevraagd pikante foto’s of berichten sturen is echt een no-go. Vrouwen denken dan echt niet: ‘pfoe lekker. Daar heb ik zin in.’ Het is een grote kans dat je meteen geblokkeerd wordt en dat je de ander nooit meer zal zien. En terecht.

Te veel pushen

Laat alles gewoon op zijn tijd gebeuren. Wacht af hoe het allemaal loopt. Date een beetje hier en date een beetje daar, maar probeer er niet te veel controle over te hebben. Wanneer je vanaf het begin al te veel gaat pushen kan het heel erg voelen alsof je controlerend bent. Als de ander tijd heeft, ga je gezellig op een date en als het een keer wat langer duurt, dan duurt het wat langer. Wanneer het uiteindelijk blijkt dat jullie bij elkaar moeten komen, dan gebeurt het ook echt wel. Dit betekent alleen niet dat je geen actie moet ondernemen. Je mag heus wel vragen of ze zin heeft om wat leuks te doen. Op die manier laat je wel merken dat je haar niet zomaar vergeet.