1. Je hebt steeds minder contact met vrienden en familie

In een relatie heb je vaak dat het lastig is om je tijd te verdelen. Je hebt je relatie, vrienden en familie. Dus het is logisch dat je wat minder tijd voor je vrienden hebt, dat hoeft geen probleem te zijn. Maar als je partner wel heel veel van je tijd eist of heel je agenda bepaalt, dan dien je toch op te passen. Heeft diegene daarbij ook liever niet dat je tijd doorbrengt met de mensen die belangrijk voor je zijn, is dat een alarm.

 

2. Je hebt weinig andere mensen om je heen met wie je kan praten

Een controlerende partner kan niet het niet weerstaan dat diegene niet al jouw behoeftes kan vervullen. Als je niet langer je beste vrienden vraagt om advies omdat je partner je heeft overtuigd dat hij of zij het beter weet, zit je met een probleem. Je partner mag je niet afsluiten van je andere belangrijke contacten.

3. Je verontschuldigt je erg vaak

Merk je dat je wel heel vaak sorry zegt, terwijl je eigenlijk niet goed weet wat je hebt misdaan, dan is dat een teken van macht. Iemand die graag controle heeft, is heer en meester in het aanpraten van een schuldgevoel.

4. Je verbergt onschuldige dingen voor de ander

Tijdens een drankje in de stad kwam je die vroegere collega tegen en maakte je een babbeltje met diegene. Verzwijg je zo’n onschuldig dingetje bewust voor je partner? Dan is dat een een van de grootste red flags bij een vrouw.

controlerende partner

5. Je partner heeft ‘altijd’ gelijk

Het kan ongelofelijk aantrekkelijk zijn dat je partner zelfverzekerd en ambitieus is. Als de ander je telkens het gevoel geeft dat diegene het beter weet is het echter tijd om conclusies te trekken.

6. Je bent meer het kind dan de gelijke

In een relatie is het niet de bedoeling dat jij je een kind voelt. Regels over wat je al dan niet mag horen niet echt thuis in een gezonde relatie. Vroeger had je daar ouders voor en nu ben je volwassen genoeg om dat zelf te bepalen.

7. Je hebt geen privacy

Dat je partner geïnteresseerd in je is en graag dingen over je weet, is normaal. Maar als de ander altijd je berichten leest, bankafschriften controleert of je mailbox bekijkt, is het tijd om op te letten.

8. Je krijgt telkens kritiek

Je probeert zoveel mogelijk in het huishouden te doen, maar het enige wat jij krijgt is kritiek. Als je partner telkens kritiek geeft op wat je doet of hoe je doet, wijst dat op een slechte relatie.

Misschien weet je niet hoe het is om in een ‘healthy relationship’ te zitten. Check dan gewoontes in een goede relatie.