Niet alleen mannen hebben gedragingen die door vrouwen gezien worden als red flags, ook vrouwen hebben hun eigen rode vlaggen. Hieronder vind je vijf belangrijke punten waar je op moet letten.

Eerlijkheid

Vertrouwen is één van de belangrijkste aspecten in een relatie. Soms is het moeilijk om overal eerlijk over te zijn, vooral als je  ergens heel onzeker over bent. Maar toch komt het vaak genoeg voor dat jullie ruzie krijgen over hele nutteloze onderwerpen. Het kan best zijn dat zij heeft gezegd een bepaalde activiteit te gaan doen met iemand en dat je er later achter komt dat dat gelogen was. Of misschien wil ze niet meer vertellen wat ze gaat doen. De kans is aanwezig dat er dan iets niet helemaal goed gaat. Je zou eerlijk moeten kunnen zijn tegenover elkaar zonder dat het leidt tot een conflict. Eerlijk duurt het langst.

Geen vriendschappen

Deze is misschien een beetje tricky, maar als je partner geen andere vriendschappen heeft of kan onderhouden met anderen naast jou, dan kan dat ook een red flag vormen. Het is niet gezond als je partner alleen maar jou heeft en verder niemand anders om zich heen heeft. Het is ook voor je partner belangrijk om dingen te bespreken met anderen en een sociaal leven op te bouwen waar jij niet altijd onderdeel van hoeft te zijn. Het kan natuurlijk zo zijn dat er een bepaalde reden is dat je partner alle contacten met anderen heeft verbroken. Maar gezond is het zeker niet.

vijf rode vlaggen bij vrouwen

Jij moet alles voor haar doen

In een relatie zit je samen en het is daarom ook belangrijk om elkaar gelijkwaardig te behandelen. Natuurlijk kun je elkaar een keer verwennen of verrassen, maar het moet niet altijd maar vanuit één kant komen. Vind je partner dat jij alles voor haar moet doen? Dingen halen, betalen, zaken regelen, et cetera? Dan is dit een behoorlijk grote vlag. Jullie zijn gelijkwaardig aan elkaar en dat is iets dat gewaarborgd moet worden. Is zij het er niet mee eens? Probeer het dan te bespreken.

Jaloezie

Natuurlijk is iedereen wel eens jaloers, dat is normaal. Maar zodra het een obstakel wordt is er toch wel sprake van een rode vlag. Jaloersheid kan een teken van onzekerheid zijn. Vertrouwen hebben in elkaar is key in een relatie en als je partner overdreven jaloers is, dan is het toch wel nodig om het daar met elkaar over te hebben. Waar is ze precies jaloers om? Is dat iets waar jullie samen aan kunnen werken of niet? Misschien ligt een groot aandeel hierin ook bij jou. Vergeet dat niet.

Alcohol is meer dan alleen pret

Merk je dat je partner niet alleen maar drinkt omdat het op zijn tijd lekker is? Dan is er misschien meer aan de hand. Als het jullie relatie gaat storen is haar alcohgolgebruik toch wel even een dingetje. Het kan natuurlijk zijn dat ze nog jong is en nog helemaal in het uitgaansleven zit. Op een gegeven moment is dat echter afgelopen en heb je de tijd en energie niet meer om elke weekend (of zelfs doordeweeks) een aangeschoten partner in huis te hebben. Praat er met elkaar over en wie weet kom je er uit.

Herken jij je partner in bovenstaande rode vlaggen? Met deze tips kun je de vertrouwensproblemen verhelpen en je relatie verbeteren.