Waarom vinden sommige mannen oudere vrouwen leuk?

Het verschil tussen mannen en vrouwen is niet dat mannen zich alleen aangetrokken voelen tot jonge de exemplaren. Het verschil zit ‘m erin dat mannen een veel bredere leeftijdsrange hanteren dan vrouwen: ze vallen niet alleen op jongere vrouwen, maar óók op oudere. Je ziet het namelijk veel minder vaak voorkomen dat een vrouw op een jongere man valt. Hieronder zijn 5 reden waarom mannen daten met een oudere vrouw. Dat blijkt uit een studie van de Finse Åbo Akademi University.

 

1. Mannen zijn minder kieskeurig dan vrouwen

Terwijl vrouwen alleen naar mannen kijken van ongeveer dezelfde leeftijd en meestal ietsjes ouder, zijn mannen veel minder kieskeurig, blijkt uit de studie van de Finse Åbo Akademi University onder 2.655 deelnemers. Mannen met een gemiddelde leeftijd van 37 overwegen een bedpartner die tussen de 21 en 49 jaar is. Bij vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 35 is dat tussen de 27 en 46 jaar.

2. Rijpere vrouwen hebben meer levenservaring

Vrouwen die wat langer op de wereld zijn, hebben vaak meer levenservaring in alles. In daten, relaties, in bed en alle andere aspecten die van belang zijn. Of het nu gaat om de fysieke intimiteit of een emotionele band; oudere vrouwen hebben ervaringen opgedaan die jongere mannen in hun voordeel kunnen gebruiken.

waarom daten met oudere vrouw

3. Relaties met oudere vrouwen zijn stabieler

Sommige mannen kunnen niet leven met jonge vrouwen omdat ze met de dag leven, alleen maar willen feesten en minder geregeld hebben. Deze mannen geven de voorkeur aan vrouwen die alles al voor elkaar hebben. Een man die zich bijvoorbeeld volledig op z’n carrière wil storten, zal hierdoor eerder een oudere vrouw kiezen. Vrouwen die ouder zijn begrijpen eerder dat je soms iets moet laten.

4. Evolutietheorie van de man klopt niet

De evolutietheorie vertelt over het algemeen het feit dat oudere mannen graag een jongere vrouw hebben. Maar uit de verschillende onderzoeken blijkt dus dat sommige mannen juist kiezen voor een oudere vrouw omdat er meer een gevoel van relationele gelijkheid is. En we zien ook dat dergelijke relaties meer voorkomen dan de meeste mensen denken en ook succesvoller zijn dan wordt gedacht.

5. Het geeft mannen meer zelfvertrouwen

In een Amerikaans onderzoek zeiden geïnterviewde mannen vaak dat het omgaan met een oudere vrouw hen meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde geeft. Een vrouw heeft dus meer levenservaringen, emotionele stabiliteit en kan zowel eerlijkheid als meerdere verschillende perspectieven bieden. Gesprekken hebben vaak veel diepgang en hoeven vaak zinvoller.

Ben je op zoek naar een oudere vrouw om te daten? Lees dan hoe je oudere vrouw moet daten.