Welke complimenten vinden wij fijn om te horen?

Hoewel het natuurlijk per man verschilt, is er een handvol complimenten waar een man het over het algemeen wel warm van krijgt. De volgende complimenten waarderen we vrijwel altijd. Vrouwen, letten jullie ook op? En mannen, kunnen jullie je hierin vinden?

1. Ik ben trots op je

Veel mannen zijn prestatiegericht en werken hard om hun doelstellingen te halen. Het is dan natuurlijk fijn wanneer iemand ziet hoe hard je hebt gewerkt en hoe trots je bent. Dat is altijd fijn om te horen, zelfs wanneer een doelstelling niet gehaald is.

2. Een compliment over het uiterlijk

Hoewel vrouwen vaker te maken krijgen met body-shaming, zijn wij mannen ook niet altijd zo zelfverzekerd als het kan lijken. Veel mannen twijfelen of ze gespierd genoeg zijn, de ideale lengte hebben of dat het oke is dat zij een buikje hebben. Iedereen wil natuurlijk horen dat ze goed uitzien. Dit kan het zelfvertrouwen van een man dan ook zeker een boost geven.

welk compliment mannen

3. Vertel dat je respect voor hem hebt

Er zijn studies gedaan naar het idee dat mannen liever respect krijgen en dat vrouwen liever liefde ontvangen. Nu weten wij niet in hoeverre dit klopt en dat zal per persoon verschillen. Maar dat mannen ook graag gerespecteerd willen worden is wel duidelijk.

4. We houden ervan als een vrouw ons vertrouwt

Veel relaties hebben hun ups en downs en dit kan natuurlijk onzekerheden met zich meebrengen. Hem eraan herinneren dat je hem nog steeds vertrouwt zal absoluut de band kunnen versterken. Het is dé basis voor iedere relatie, vriendschappelijk en in de liefde.

compliment mannen

5. Een compliment over de intelligentie

Het stereotype beeld dat je in de media van mannen vaak ziet terugkomen is dat ze oppervlakkig of onvolwassen zijn. Natuurlijk hebben wij als man allemaal onze momenten, maar dat neemt niet weg dat wij het ook zeker fijn vinden wanneer iemand vindt dat we intelligent zijn. Dit zou je op een subtiele manier kunnen laten. Geef hem bijvoorbeeld een compliment wanneer hij iets geregeld heeft.

Natuurlijk moeten we ook blijven denken aan het andere geslacht. Hier is een artikel met  complimenten die vrouwen graag horen.