Colbert met jeans combineren in een outfit

Ten eerste zijn er enkele regels waar jij je aan moet houden bij deze combinatie. Zo mag jouw jasje niet te formeel zijn. Ontwijk daarom jasjes met klepzakken en een formele schouderinzet. Ga voor een jasje met opgestikte zakken, ongestructureerde schouder en half of niet gevoerd. Daarnaast moet je rekening houden dat het geen formele look is, draag dan ook zeker geen das! Op deze manier combineer jij je colbert met jeans op de juiste manier.

1. Colbert met gilet

Een driedelige smart casual outfit. Iets wat je niet vaak ziet, maar het ziet er zeer goed uit. Kies voor een contraserende gilet en jasje, zo krijg jij diepte in je outfit. Daarnaast heb je als voordeel dat je nog steeds chique oogt wanneer jij je jasje uit doet. Daarnaast kies jij voor een paar witte sneakers eronder, zo mix jij luxe met casual. Waardoor menig man jaloers zal zijn op jouw stijlvolle voorkomen.

witte sneakers 2

sneakers

wit €179 Shop nu
colbert met jeans
Foto Instagram: latelier_tailoring

2. Colbert op smart casual

Een overhemd, jeans en jasje is een combinatie die we veel zien in het straatbeeld. Maar niet iedereen ziet er even goed uit. Hoe kan het dat de ander het nou zoveel beter rockt dan de ander? Ten eerste heeft het te maken met de kwaliteit van de spullen. Maar ook de verkeerde maatvoering of pasvorm van de jeans, jasje of overhemd ziet er snel lullig uit. Ook draagt de één een ripped of skinny jeans, wat echt uit den boze is hier. Tot slot de schoenen; kies voor een paar suède schoenen, zo complementeer je de outfit.

3 paar herenschoenen voor de herfst

Suede sneaker

zwart €179 Shop nu
colbert met jeans
Foto Instagram: ateliermunro

3. Colbert met een T-shirt/trui

Dit is een heerlijke combinatie voor het weekend. Trek eens een colbert aan in plaats van een zomerjas. Daarnaast ga je nu een beetje spelen met de pasvorm en het model van je jeans. Kies voor een wijdere cropped jeans en een katoenen T-shirt. Zo heb jij een relaxte en chique casual look voor het weekend. Gedurende de warmste dagen kan je het beste gaan voor een linnen jasje en open schoenen. Stijlvol en zomers.

basic shirt 1

T-shirt

donker blauw €59 Shop nu
basic shirt

T-shirt

wit €30 Shop nu
colbert met jeans
Foto Instagram: Erik.forsgren

Toch niet zo’n fan van de colbert met jeans look? Met deze vijf klassieke colbert combinaties zit je altijd goed.