Kleding combinaties met een colbert

Steeds vaker zien we mensen in combinaties naar werk gaan. Een blauwe broek met contrasterend jasje of een andere kleur. Aangezien hier veel combinaties in te maken zijn, is het soms lastig om voor jezelf te kiezen wat het gaat worden. Omdat niet iedereen de kleuren goed kan combineren, is het daarom handig om wat houvast te hebben. Daarom hebben wij zes verschillende kleding combinaties voor je gemaakt.

1. Donker blauw + khaki

Één van de meest klassieke combinaties is een donker blauw jasje met een beige of Khaki-kleurige broek. Deze look heeft maritieme invloeden en is daarom een klassieker die altijd zal werken. Je kunt ervoor kiezen om deze combinatie te combineren met een wit of lichtblauw hemd. Een andere kleur kan ook maar het is wel belangrijk dat je het niet te contrasterend maakt. Deze look werkt goed met donker bruine schoenen en als je een das wilt dragen heb je, tot op zekere hoogte, vrij spel. Ook fijn, je kunt de combinatie ook omdraaien.

Foto via 

combinaties MAN MAN

Onze selectie Khaki broeken:

2. Grijs + donker blauw

Draag je liever een grijs jasje, dan kun je dit goed combineren met een donker blauwe broek. Deze combinatie werkt erg goed met een licht blauw hemd en bruine schoenen. Wil je hier een das bij dragen? Dan zijn de kleuren bordeaux en donker groen een goede optie. Deze combnatie kan eigenlijk altijd. Of je nou een feestje hebt of een zakelijke afspraak, met grijs en donker blauw zit je altijd safe.

Foto via 

combinaties MAN MAN

Onze selectie blauwe broeken:

3. Zwart + grijs

Sommige mensen hebben meer met zwart dan met donker blauw. Mocht dit zo zijn, dan kun je prima een zwart jasje combineren met een grijze broek, of andersom. Zwart en grijs zitten namelijk in hetzelfde kleurenspectrum en combineren dus altijd goed met elkaar. Met deze combinatie is het wel belangrijk dat je je schoenen er op aan past. Zwart is een goede optie maar probeer kwa materiaal iets te kiezen wat contrasteert. Dit om te voorkomen dat je broek en schoenen aan elkaar vast lijken te zitten.

Foto via 

combinaties MAN MAN

Onze selectie grijze colberts:

4. Verschillende tinten blauw

Blauw is een kleur die je goed in verschillenden tinten door elkaar kan dragen. Het is hierbij wel belangrijk dat de kleur van je broek en de kleur van je jasje niet te dicht bij elkaar liggen. Deze combinatie werkt goed met een wit hemd en is goed af te stylen met zwarte of bruine schoenen. Mocht je een das willen dragen, dan is het belangrijk dat je er één kiest die gematigd contrasteert.

Foto via 

combinaties MAN MAN

Onze selectie blauwe jasjes:

5. Tweed + denim

Draag je graag een tweed jasje, dan kun je dit goed combineren met denim. Dit is een klassieke combinatie die altijd werkt. Het mooiste is als je een  lichte tweed combineert met een donkere denim of andersom. Deze combinatie werk zo wel met suède brokes als met met bruin leren Oxfords. Je kunt bij deze combinatie het beste kiezen voor een wit hemd omdat dit de look frisheid geeft. Houdt er wel rekening mee dat tweed een warme stof is, behoudt deze combinatie daarom vooral voor de winter.

combinaties MAN MAN

Onze selectie denims:

6. Kleur + wit of grijs

Kleur kun je goed combineren met wit. Draag je graag een gekleurd jasje, dan kun je dit goed combineren met een witte of een grijze broek. Het beste kun je een kleur kiezen die in het verlengde licht van het kleurenspectrum van je jasje. Draag je bijvoorbeeld rood dan is licht roze een kleur die heel goed werkt.

Foto via

Smart casual MAN MAN

Onze selectie witte chino’s:

Voor een succesvolle combinatie is creativiteit nodig. Kijk goed of de kleuren iets aan elkaar toevoegen, en stijl het geheel goed af. Ben je nog op zoek naar een paar mooie items? Dit zijn de mooiste pakkenwinkels van Nederland.