Cillian Muprhy lookalike

“Sommige mensen roepen en gillen als ze me zien. Na een vaak teleurstellende uitleg dat ik hem niet ben, worden ze wat minder enthousiast,” vertelt Sale lachend aan LadBible. Scott Blower (47) is tuinman en woont met zijn vriendin Nicole en kinderen in Greater Manchester, Engeland. Hij wordt bijna elke dag aangezien voor Cillian Murphy, de acteur die Thomas Shelby speelt in Peaky Blinders.

Al die aandacht was in het begin wel even wennen vertelt hij. “Toen de serie net was uitgekomen, kwamen er fans van de show op me af in een bar. Ze zeiden dan dat ik enorm veel op de acteur van Peaky leek. Ik had toen nog geen idee wie hij was!”

Cillian-Murphy-Lookalike
Kennedy News and Media

Fangekte omtrent Cillian Murphy’s rol

Het is haast zo erg dat hij door hordes fans wordt achtervolgd. Ook in het vliegtuig en op vakantie werd hij ‘herkend’ als de gangster. Toch misbruikt hij zijn looks niet. “Ik vertel de fans wel altijd eerlijk wie ik ben. Ik heb mezelf nog nooit willen voordoen als Cillian Murphy. Soms geloven ze het niet en moet ik zijn Instagram pagina erbij pakken om het te bewijzen.”

Toch heeft de tuinman er profijt van. Omdat seizoen 5 van Peaky Blinders bijna uitkomt, wordt hij steeds vaker gevraagd om fotoshoots te doen als de gangster uit Birmingham. En dat betaalt best prima volgens de Engelsman.

Cillian Murphy Lookalike
Kennedy News and Media

Maar helemaal 100% Cillian Murphy zal hij nooit kunnen worden. “Ik zal nooit het ‘Brummie-accent’ van de show kunnen na doen. Dat is me wel een aantal keer gevraagd, vooral voor het maken van parodies. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik krijg het niet onder de knie. Iedereen zegt: “je stem klinkt wel hetzelfde, dus je hoeft alleen maar het accent te leren,” maar ik denk niet dat het gaat gebeuren.”

Wil jij ook de Cillian Murphy-look? Check hoe je zijn kapsel kunt recreëren.