Christopher Nolans nieuwe film Oppenheimer

Oppenheimer zal in 2023 te zien zijn in de bioscopen. De film zal een biopic worden over het leven van theoretisch natuurkundige J. Robert Oppenheimer. Buiten het feit dat Cillian Murphy de hoofdrol gaat spelen en waar het verhaal ongeveer over gaat, is er verder nog niet veel bekend. Tot nu, want zojuist is bekend geworden dat zowel Robert Downey Jr. als Matt Damon ook in de film zullen spelen.

Robert Downey Jr. en Mat Damon zijn nieuwste leden van de cast

Na zijn welbekende rol als Tony Stark en na de film The voyage of doctor Dolittle in 2020, waarvan je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, is er weinig nieuws van de acteur Robert Downey Jr. verschenen. Maar nu krijgen we hem eindelijk weer in volle glorie te zien. Hij is klaar om de rol van Lewis Strauss te spelen. En als je een beetje van de Amerikaanse geschiedenis weet, is hij vaak beschouwd als een schurk. Waarom? Strauss was de drijvende kracht achter de controversiële hoorzittingen, gehouden in 1954.

Matt Damon zal de rol van Luitenant Generaal Leslie Groves spelen, de kritische, koppige en intelligente officier van het United States Army Corps of Engineers. In tegenstelling tot Downey is dit niet de eerste keer dat hij met Christopher Nolan samenwerkt. Matt Damon werkte namelijk al met hem samen in Interstellar.

Emily Blunt zou ook een rol in de film van Christopher Nolan hebben

Hoewel dit nog niet bevestigd is, gaat het gerucht rond dat Emily de rol van Robert Oppenheimers vrouw zal spelen. Als ze de rol krijgt zal het haar tweede keer zijn dat ze samen met Cillian Murphy optreedt. Zij waren namelijk te zien in A Quiet Place Part II.