A Quiet Place 2 wordt spannend vervolg

Om te weten waar A Quiet Place 2 over gaat is het van groot belang om het eerste deel te kijken. Dit origineel staat sinds 19 december op Netflix en introduceert ons aan een familie bestaande uit een vader, moeder en hun drie kinderen. Het gezin leeft een ingetogen en opvallend zwijgzaam leven op een afgelegen boerderij. Al gauw wordt de reden achter hun zwijgen duidelijk. De wereld zoals wij die kennen is namelijk overgenomen door bloeddorstige en hyper gehorige monsters. Eén verkeerd geluid kan al fataal zijn – zoals meerdere keren duidelijk wordt in de film, waar dus wordt gecommuniceerd in gebarentaal.

Groot succes, grote namen

Het originele deel kreeg lovende recensies, met een Rotten Tomatoes score van 95%. Redenen voor de hoge score waren het acteerwerk, de originaliteit en het gebrek aan geluid, zodat andere zintuigen meer werden geprikkeld. A Quiet Place 2 heeft dus hoge verwachtingen waar te maken. Gelukkig keert Emily Blunt voor het tweede deel ook weer terug in de rol als moeder van het gezin. Ze hoefde haar echtgenoot tijdens de opnames in elk geval niet veel te missen. Regisseur John Krasinski (bekend als Jim Halpert in The Office) is namelijk haar man. Voor het eerste deel speelde de twee al man en vrouw, nu houdt hij het bij regisseren.

A Quiet Place

Survival of the fittest in A Quiet Place 2 

De tweede film speelt zich gedeeltelijk voor én na deel 1 af. Hierdoor wordt meer duidelijk over de monsters én andere overlevers. De familieleden die het tot deel twee schopten, zijn zichtbaar op de vlucht. Dit vluchten is moeilijk in een wereld waarin je geen geluid mag maken. Al gauw komen ze een mysterieuze man tegen, door niemand minder gespeeld dan Cillian Murphy. A Quiet Place 2 wordt hierdoor één van de films met Cillian Murphy die jij niet wilt missen.

Nog even geduld

Wat rest is de vraag of andere overlevers de moeite waard zijn om te redden, of dat het ‘ieder voor zich’ is. Kijk de trailer hieronder en beoordeel het zelf. Voor de gehele film moeten we nog een tijdje wachten. Die is namelijk vanaf 18 maart in de bioscoop te zien.