Choose or Die is een nieuwe horrorfilm op Netflix

Netflix heeft afgelopen week een nieuwe horrorfilm uitgebracht en die lijkt een lopend succes te zijn. Choose or Die is een Britse horrorfilm, geregisseerd door Toby Meakins met in de hoofdrol Iola Evans en Asa Butterfield. Naast zijn rol in Choose or Die, kun je Butterfield kennen van de Netflix-serie Sex Education en de films The Boy in the Striped Pyjamas en Hugo.

Choose or Die is een veelbesproken film en op dit moment enorm populair op online streamingdienst Netflix. Arme student Kayla wil aan de hand van een oud overlevingscomputerspel de grote prijs van $100.000 wil winnen. Na een aantal onverwachte angstaanjagende gebeurtenissen komt de studente erachter dat ze niet voor het geld blijkt te spelen, maar voor haar leven. De horrorfilm is de debuutfilm van Toby Meakins en bevat naast ster acteur Asa Butterfield vrijwel alleen maar onbekende acteurs.

Choose or Die Asa Butterfield Iola Evans

Hoe is de ontvangst bij de kijkers?

Cijfers van de website FlixPatrol laten zien dat Choose or Die op dit moment wereldwijd de best bekeken film is op Netflix. De film staat sinds 15 april online en is over de hele wereld te bekijken. Volgens FlixPatrol, een online statistiekenwebsite voor films, heeft de film 840 punten gehaald. Dit is aanzienlijk veel in vergelijking met andere films. Andere populaire films The Taming of the Screwd en The Intruder, behaalde  342 en 151 punten. Maar dit betekent helaas niet dat de film ook goede reviews krijgt van de kijkers. Op de filmbeoordelingssite Rotten Tomatoes scoort Choose or Die 23% op de Tomatometer (filmcritici) en 28% van de Audience Score (gewonen kijkers). Op de site Letterboxd krijgt de film maar een score van 2.1/5 sterren. Ook op IMDb scoort Choose or Die niet heel erg hoog. De film heeft op het moment van schrijven een 4.8/10 met ongeveer 8.6 duizend stemmen. De reviews op IMDb lijken vooral hetzelfde te zeggen: de plot van de film is interessant maar de uitvoering valt erg tegen.

Als je alleen naar de reviews zou kijken, zou je op het eerste oog niet verwachten dat de film veel gestreamd zou worden. Maar toch is het de meest gestreamde film van de afgelopen tijd. Zou dit mogelijk kunnen komen door bekende acteur Asa Butterfield? De 25-jarige Britse acteur is al sinds zijn achtste levensjaar op het grote doek actief. Op 10-jarige leeftijd landde hij zijn eerste grote film rol als Bruno in The Boy in the Striped Pyjamas. Na in veel andere films gespeeld te hebben, werd hij in 2019 gecast als Otis Milburn in de populaire Netflix original serie Sex Education. Mogelijk is zijn bekendheid dan toch de reden dat de film zo veel wordt gestreamd.

Asa Butterfield Choose or Die

Of de film ook daadwerkelijk de vele streams of lage beoordelingen verdient, is natuurlijk heel subjectief. Ben je zelf benieuwd naar de film? De film Choose or Die is te zien onder de horrorfilms op Netflix. Zijn horrorfilms niet jouw ding? Neem dan nog even een kijkje in deze lijst.