De top 10 beste films van 2021 (IMDb)

Filmtotaal heeft een top 100 lijst gemaakt van de beste films die in 2021 zijn uitgekomen (op basis van de scores op IMDb). Wij selecteerden de beste 10 films en hun IMDb-scores.

1. The Rescue

Wat begon als een uitstapje na de voetbaltraining, eindigde in een nachtmerrie die de hele wereld dagenlang in de ban zou houden. De film gaat over de redding van 12 Thaise voetballertjes en hun coach uit een ondergelopen grot in de zomer van 2018. Deze film behoort zeker bij de beste films van 2021 en deelt de eerste plek met Oasis Knebworth 1996.

The Rescue heeft van IMDb het cijfer 8.4 gekregen.

 

2. Oasis Knebworth 1996

Oasis Knebworth 1996 vertelt het verhaal van dat weekend en de speciale band tussen Oasis en haar fans. Dit verhaal wordt niet alleen verteld vanuit de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren.

Oasis Knebworth 1996 krijgt van IMDb een 8.4.

 

3. The Father

In The Father worden we als kijker meegenomen in de belevingswereld van hoofdrolspeler Anthony. Hij is een tachtigjarige man wiens leven steeds meer wordt gedomineerd door de gevolgen van dementie. Hij woont alleen in Londen en weigert de verpleegsters die zijn dochter hem probeert op te dringen. De hulp wordt steeds dringender, want zijn dochter heeft besloten om naar Parijs te verhuizen.

The Father krijgt het cijfer 8.3 van IMDb.

 

4. Dune

Ook de film Dune heeft een plekje gekregen. Dune vertelt het levensverhaal van de door Chalamet gespeelde tiener Paul Atreides, de toekomstige heerser van Arrakis. Arrakis is een levenloze woestijnplaneet, geteisterd door een bloedhete zon en vleesetende zandwormen ter grootte van wolkenkrabbers. Het is tevens de enige plek in het universum waar men melange kan vinden. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Frank Herbert. De acteurs die in deze film spelen zijn onder andere Zendaya, Timothée Chalamet en Rebecca Ferguson.

De film staat op plek vier met een 8.2 van IMDb

 

5. Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Movie: Mugen Train

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train is een Japanse animatiefilm uit 2020. Tanjiro Kamado en zijn vrienden hebben hun training in Butterfly Mansion afgerond en arriveren voor hun volgende missie op de ‘Mugen Train’ waar in korte tijd meer dan 40 mensen zijn verdwenen. De film is ontstaan vanuit een Japanse mangaserie geschreven en geïllustreerd door Koyoharu Gotouge.

Deze anime film heeft van IMDb het cijfer 8.2 gekregen.

 

6. Summer of Soul

De film Summer of Soul is een must see muziekdocumentaire. Een documentaire over het legendarisch Harlem Cultural Festival in 1969, een viering van de Afro-Amerikaanse cultuur en muziek in de Verenigde Staten.

Summer of Soul krijgt een 8.2 van IMDb

 

7. David Byrne’s American Utopia

American Utopia is een Amerikaanse concertfilm uit 2020, geregisseerd en geproduceerd door Spike Lee, naar een scenario van David Byrne. David Byrne werd gevolgd tijdens de opvoeringen in Broadways Hudson Theatre in New York City en werd vergezeld door een ensemble van 11 muzikanten, zangers en dansers uit de hele wereld, die het publiek uitnodigen in een vreugdevolle droomwereld waar menselijke verbondenheid, zelfontplooiing en sociale rechtvaardigheid voorop staan.

David Byrne’s American Utopia kreeg een 8.2 van IMDb

 

8. The Last days of Gilda

In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda. Een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks. Die levenshouding wordt niet door iedereen in de buurt op prijs gesteld en er wordt dan heel wat geroddeld. In sommige werelden is voor Gilda geen plek.

The Last days of Gilda krijgt een 8.2 van IMDb

 

9. Caught In The Net

Caught in the Net is een Tsjechische documentaire van Vít Klusák over seksuele roofdieren op internet. Drie meerderjarige actrices met een jong uiterlijk krijgen de opdracht om zich op verschillende social media-accounts voor te doen als 12-jarigen. Een experiment dat licht schijnt op online kindermisbruik.

Caught in The Net krijgt van IDMb het cijfer 8.1. 

 

10. Tina

Tina Turner vertelt in de documentaire haar eigen verhaal vanaf het begin van haar carrière als de Queen of R&B tot haar uitverkochte stadionconcerten in de jaren 80. Voor het eerst geeft ze een kijkje in haar privéleven, waarin ze haar interne strubbelingen en meest persoonlijke momenten deelt.

De documentaire / biografie Tina staat op de tiende plek met het cijfer 8.0.

 

Heb jij de beste films uit 2021 eenmaal uitgespeeld en ben je benieuwd naar de toppers van vorig jaar? Check de 10 beste films van 2020, volgens IMDb.