Charles Leclerc krijgt een nieuwe Ferrari

In het jaar 2019 verving de jonge Charles Leclerc de race-legend Kimi Raikonen bij Ferrari. Je snapt dan ook wel wat voor brute wagen hij van de zaak gekregen heeft. Het is de Ferrari 488 Pista Spider, een brute machine waar we allemaal een beetje jaloers van worden.

Wat het cadeau die de Franse Coureur Charles Leclerc kreeg van het Italiaanse racemerk extra vet maakt, is dat hij zelf de auto naar wens mocht customizen. Hij heeft gekozen voor de kleur zwart met een wit-rode racestreep. Vrij uniek, maar een colorway die ons wel kan bekoren. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat Ferrari ’s buitengewone racemachines zijn. Natuurlijk wil je weten wat er zich onder de kap van de auto afspeelt.

De kracht van de Ferrari Pista Spider

De 3,9 liter V8 motor produceert 720 PK. Een vermogen waarmee deze Italiaanse schoonheid binnen slechts drie seconden op de honderd kilometer per uur zit. Na acht seconden bereikt deze snelheidsduivel een snelheid waarmee je niet geflitst wil worden, namelijk de 200 kilometer per uur. Wanneer deze auto zijn absolute hoogtepunt bereikt, zit je op de 340 kilometer per uur. Charles Leclerc kan dus ook in deze auto een strakke rondetijd halen.

Nieuwe auto Charles Leclerc Formule 1-coureur

Ferrari investeert behoorlijk in zijn coureurs, maar daar staat tegenover dat je altijd hard moet werken en op het absolute topniveau moet kunnen presteren. Wil je weten wat voor auto’s de andere F1-coureurs rijden? Check dan de brute auto van McLaren-coureur Daniel Ricciardo