Seven is een film op Netflix die je gezien moet hebben

Er zijn weinig films uitgebracht die zo vet zijn als de film Seven. De film komt alweer uit 1995 maar staat nog steeds symbool voor een detective van het hoogste niveau. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Brad Pitt en Morgan Freeman. Zij spelen twee detectives.

De detective William (gespeeld door Freeman) staat op het punt om zijn van pensioen te genieten. Eerst zal hij echter de nieuweling David (Brad Pitt) moeten opleiden. Wat een rustige week scheen te worden, verandert al gauw in een gruwelijke nachtmerrie. In de film komen de twee detectives een seriemoordenaar op het spoor die op een hele ‘unieke’ manier zijn slachtoffers om het leven brengt.

Seven

De slachtoffers die William en David onder ogen krijgen zijn allemaal vermoord aan de hand van de Zeven Hoofdzondes. Denk aan lust, luiheid en hebzucht. Bovendien lijkt de moordenaar de twee steeds een stap voor te zijn. Filmliefhebbers die Seven al eens eerder hebben gezien zullen zich vooral het einde van de film herinneren. Zonder spoilers te verklappen kan over dat einde inderdaad gezegd worden dat dit je nog lang bij blijft.

Bekende regisseur en sterrencast voor Seven

Naast Morgan Freeman en Brad Pitt spelen ook grote namen als Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow rollen in de film. Spacey als de moordenaar met de bijnaam ‘John Doe’, en Paltrow als David’s vrouw. De beroemde cast werd geregisseerd door David Fincher. De kans is groot dat je wel eens eerder een film hebt gezien van deze man. Hij werkte namelijk ook al mee aan films zoals Fight Club, Gone Girl, The Social Network en Panic Room. 

 

Op IMDb krijgt Seven een hoge score van een 8.6. Je vindt de film op Netflix. Check ook onze lijst met 5 films van Brad Pitt die je gezien moet hebben.