The Hearst Estate in Beverly Hills staat te koop

The Hearst Estate is een van de mooiste woningen van Beverly Hills. Na twee decennia is het stulpje eindelijk weer op de markt en wordt aangeboden door makelaar Hilton & Hyland. Het ontroerend goed was ooit eigendom van Amerikaanse zakenman, krant-uitgever en politicus William Rudolph Hearst. Er zijn weinig mansions in Hollywood die meer historie hebben dan dit prachtige paleis.

The Godfather
Beeld:: Hilton & Hyland

In 1919 werd magnaat William Randolph Hearst de eigenaar van deze gigantische mansion. Hij vertoefde hier samen met actrice Marion Davies tijdens hun relatie, die meer dan 30 jaar duurde. Ook Jacqueline en John F. Kennedy hebben er tijd doorgebracht tijdens hun huwelijksnacht in 1953. De architect is ook niet een van de minste: hij heeft namelijk aan de Hoover Dam gewerkt.

Als klap op de vuurpijl ook te zien in The Godfather

En de villa was dus ook te zien in The Godfather. Met een vraagprijs van 89.75 miljoen dollar ben je zo’n 75 miljoen euro kwijt om dit prachtig stukje historie aan te kopen. Daarvoor krijg je dan een mansion terug met maar liefst 24 slaapkamers. Vanbinnen vind je er ook historisch correcte details zoals de Franse deuren en een bibliotheek met ouderwetse details. Er is een antieke open haard te vinden in de biljartkamer en een art deco bar. Deze is te zien in de foto hieronder.

The Godfather
Beeld:: Hilton & Hyland

Het is erg zeldzaam dat huizen met zo veel historie te koop worden gezet. Voor een beetje miljardair is dit een unieke gelegenheid om een heel bijzondere aankoop te doen. Want zeg nou zelf: wat is er nou een grotere flex om te kunnen zeggen dat je in de mansion te wonen waar The Godfather is opgenomen?