Daniel Ricciardo is een grote naam in de Formule 1

De 31-jarige Daniel Ricciardo is inmiddels al een fenomeen in de Formule 1 wereld. Bij Red Bull Racing wist hij vaak aan kop te rijden, maar had ook vaak pech en werd voorbij gescheurd door zijn teamgenoot Max Verstappen. Tóch behaalde hij in zijn tijd bij Red Bull zeven overwinningen. In 2019 koos hij voor Renault en verliet hij zijn oude team. En ruim een jaar later kiest hij wéér voor een nieuw team.

Dit keer is hij onderdeel geworden van McLaren. Natuurlijk is Daniel razend enthousiast en kan hij niet wachten totdat het nieuwe seizoen begint. Ondertussen heeft hij niet alleen een nieuw team, maar ook een nieuwe privéauto weten te scoren. En drie keer raden van welk merk zijn bolide is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Daniel Ricciardo gaat van Megane naar McLaren

Het is eigenlijk heel normaal dat F1-coureurs allemaal een auto krijgen van het team om privé in te rijden. Bij Daniel is dat niet anders: bij Renault kreeg hij een Renault Megane RS Trophy. Natuurlijk kan het altijd beter, daarom krijgt hij van zijn nieuwe club een McLaren 765LT om in zijn vrije tijd mee te touren. De auto ziet er niet alleen dikker uit, het vermogen van deze supercar is ook écht beter dan de auto die hij voorheen reed.

Met ruim 767PK is de 765LT sneller en krachtiger dan ooit tevoren. De 0-100 sprint van Ricciardo is nu binnen 2,8 seconden. Dat is ruim 2,9 seconden sneller dan met de Renault Megane. Niet alleen het geluid klinkt lekkerder, ook de uitstraling en looks van deze auto zijn zóveel mooier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

De McLaren 765LT heeft een flinke prijskaart

Natuurlijk heeft Daniel erg veel geluk met zijn nieuwe team, aangezien hij zelf niets voor de auto hoeft te betalen. Althans, de aanschafprijs is niet voor zijn kosten. Benzine zal hij waarschijnlijk toch écht wel zelf moeten betalen. Maar met de aankoopprijs beginnend bij 412.000 euro bespaart Ricciardo wel érg veel geld.