Charles Leclerc als kind aan huis bij Richard Mille

Charles Leclerc van Ferrari moest recent noodgedwongen afstand doen van zijn Richard Mille RM67. Lees: hij werd bestolen. Gelukkig is het gerenommeerde merk, waarvan hij ambassadeur is, nog steeds zijn keuze bij uitstek. Zo bewijst wel deze peperdure en zeer zeldzame RM35-03, die de Monegask in het prinsdom droeg laatst.

Met een retailprijs van $220,000.00 is deze RM35-03 Automatische ‘Rafael Nadal’ uitgave een unieke verschijning. Hoe zeldzaam? Dit horloge wisselt van eigenaar voor bijna vijf keer zoveel geld: 1 miljoen dollar is geschatte marktwaarde volgens Insaneluxurylife.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Uniek mechanisme stuwt de waarde van dit horloge omhoog

De exclusiviteit van dit horloge drijft de prijs aanzienlijk omhoog. Een belangrijk aspect draagt daaraan bij: “Dit klokwerk is de allereerste met de vlinder-rotor functie. Deze maakt het mogelijk voor de drager om direct de geometrie van de rotor in te stellen. Zodoende kan die het opwindmechanisme zelf afstellen aan de hand van levensstijl en activiteiten.”

De automatische ‘Rafael Nadal’ RM35-03 van Richard Mille is gemaakt van witte quartz en carbon. Het horloge is een ode aan de RM27-04 die Rafael Nadal droeg toen hij zijn recordbrekende 21e Grand Slam-titel zeker stelde.

Een prijzige aankoop of gewoon een cadeau voor de ambassadeur? Wij kunnen enkel maar gissen. Een ding is zeker vooralsnog: voor Leclerc is zo een aankoop tegenwoordig in ieder geval geen probleem. Het salaris van Charles Leclerc bij Ferrarri is om over naar huis te schrijven.