Charles Leclerc is beroofd van zijn horloge

Meerdere bronnen melden dat het Richard Mille-horloge van Leclerc verdween toen een fan vroeg of hij even wilde stoppen om op de foto te gaan. Leclerc stapte uit de auto om het verzoek in te willigen. Mogelijk was er sprake van een voorbereid plan. Voor hij het wist, werd het horloge door een man van zijn pols gehaald. Die rende weg met het klokje dat naar verluidt rond de 300.000 euro zou kosten. De huidige nummer één van het F1-seizoen heeft aangifte gedaan en de lokale politie is een onderzoek gestart. 

Een reactie van de F1-coureur ontbreekt tot heden, maar een woordvoerder van Ferrari bevestigde het nieuws: “We kunnen bevestigen dat op de avond van 18 april, in Viareggio, Charles Leclerc is beroofd van zijn horloge. Aangezien het onderzoek nog loopt, kunnen wij geen verdere details delen.”

Om welk horloge gaat het?

De website van Richard Mille meldt dat de Monegask al een lange tijd in verbinding staat met het luxe horlogemerk. Zo draagt de Monegask ook het RM 67-02 prototype: “Het merk steunt Charles al meer dan een decennium. Hij draagt een RM 67-02 prototype. Dit automatische horloge, dun, lichtgewicht, gekleurd, elegant en athletisch, kan worden aangepast aan verschillende sportieve uitdagingen. Samen met Charles heeft ons merk gewerkt aan nieuwe technische oplossingen voor zijn toekomstige modellen.

charles leclerc horloge gestolen

Meerdere media melden dat Leclerc een RM 67-01 gedragen zou hebben gedurende het incident. Een definitieve bevestiging vanuit de coureur of zijn sponsor ontbreekt momenteel nog. Het is overigens waarschijnlijk dat de ambassadeur van Richard Mille binnenkort een vervangend exemplaar tegemoet ziet om de pijn enigszins te verzachten. 

Dat Charles Leclerc genoeg verdient als F1-coureur, dat zal niemand verbazen. Lees ook over het salaris en het vermogen van Leclerc.