Hoe kan je je charisma vergroten?

Charisma klinkt als een vaag begrip, maar het duidt feitelijk op niets anders een een ongekend positieve uitstraling. Het type wat dus direct opvalt op een feest of bijeenkomst en wel in positieve zin. Dat gezegd hebbende is charisma dus de succesfactor als je een vrouw wil versieren. Is jouw charisma daadwerkelijk next level, dan maakt die openingszin toch niet zoveel uit. Hoe je ervoor zorgt dat jij jouw charisma kan vergroten, hebben we drie magistrale tips op een rij gezet.

Lach vooral

Lachen ontwapent en is de beste manier om contact te leggen, zelfs als je mensen niet kent. Ben je niet het type wat direct op iemand afstapt vol zelfvertrouwen? In dat geval zal er van charisma weinig sprake zijn. Mensen met charisma maken namelijk al indruk op het moment dat ze een kamer binnen komen lopen. Kortom, probeer niet de indruk te wekken dat je niet weet hoe je jezelf moet opstellen, je mogelijke gesprekspartner zal dat direct door hebben. Het is aan jou om de juiste houding aan te nemen.

charisma vergroten

Kortom, wees zelfverzekerd, weet wanneer je moet lachen en hanteer een open houding. Op die manier is de kans op een interessant gesprek stukken groter. Bijkomend voordeel is dat het uitstralen van zelfvertrouwen al een onuitwisbare indruk maakt.

Wees communicatief

Hoe moeilijk het ook is om een echt gesprek te voeren met iemand die je niet kent, het is natuurlijk wel enorm wenselijk. Ga je zonder problemen een gesprek aan, hoe kort het ook is, dan heb je haar al voor de helft gewonnen. Kortom, je lef zal worden beloond. Daarnaast levert de moeite die je neemt om verbinding te maken je een groot referentiekader op. Kortom, ook nu geldt dat je door ervaring wijs wordt. Echt moeilijk is het niet: gewoon je gezicht omhoog houden en vragen hoe het gaat. Versieren draait immers niet altijd om die ene creatieve openingszin.

Heb je van nature (te) weinig charisma, dan zal niemand snel verwachten dat je daadwerkelijk het initiatief neemt om een gesprek aan te gaan. Je overtreft daarmee de verwachtingen van anderen. Het gevolg is dat men je over het algemeen een stuk interessanter zal vinden waardoor de kans op spontane ontmoetingen alleen maar toe zal nemen.

Lichaamstaal

Als er iets is waarmee je jouw charisma een boost kan geven, dan is het wel met je lichaamstaal. Terwijl mannen vaak kampioen zijn in het volledig verkeerd interpreteren van de lichaamstaal, zijn vrouwen ware kampioenen. Vervelend natuurlijk, maar je kunt het jezelf wel aanleren. Het probleem is dat mannen vaak de verkeerde signalen uitsturen. Dat doe je overigens niet bewust, het sluipt er gewoon in. Door je bewust te worden van de manier waarop je met je lichaam communiceert, behoort dat probleem al snel tot het verleden.

charismatische man

Je kunt bijvoorbeeld glimlachen wat je wilt en met mensen een gesprek aangaan, maar als je armen gekruist zijn of je een gesloten houding aanneemt, dan zul je geen succes hebben. Je geeft dan namelijk het signaal af dat je geen prijs stelt op contact. Daar komt bij dat een gesloten houding al snel de indruk wekt dat je niet helemaal open bent. Dit zijn juist de signalen waar vrouwen op letten. Als je in staat om dat te veranderen en zo de indruk weet te wekken dat je wel open staat voor contact, zal het versieren je een stuk makkelijker af gaan.