CEO van miljardenbedrijf gaat met vervroegd pensioen

Lekker op tijd met pensioen, veel mensen dromen ervan. Vaak kan dat alleen wanneer je goed geld hebt verdiend. Bijvoorbeeld omdat je de baas bent van een onwijs waardevol bedrijf. Andrew Formica, de CEO van Jupiter Fund Management, besloot om op 51-jarige leeftijd de handdoek in de ring te gooien. Andrew is sinds 2019 de leider van het bedrijf en zal vanaf 1 October zijn post als CEO verlaten volgens mediabedrijf Bloomberg.

Formica zegt niet alleen zijn post als CEO van het bedrijf – dat €66 miljard waard is – op, maar ook zijn positie als directeur van het bedrijf in London. De Australiër verblijft al bijna dertig jaar in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft nu toch besloten om terug te keren naar zijn geboorteland. In de laatste 27 jaar heeft hij bij heel wat prestigieuze bedrijven gewerkt. Overigens blijft hij nog wel tot juni 2023 bij het bedrijf om te zorgen dat alles soepel verloopt.

Op het strand liggen en niets doen

Waarom besloot Andrew Formica deze stap te zetten? In een interview vertelde hij dat het om persoonlijke redenen ging. Zo wil hij graag dichter bij zou bejaarde ouders zijn. Maar dat is niet de enige reden. Andrew heeft namelijk ook plannen voor zijn pensioen. Tenminste, voor zover je het plannen kunt noemen. Formica vertelde namelijk ook in het interview dat hij “op het strand gaat liggen en niets gaat doen”. Dat klinkt als een uitstekende manier om je pensioen door te brengen.

Een bedrijf van €66 miljard aansturen is natuurlijk al heel wat, maar er zijn ook mensen voor wie dat bedrag niets is. Zo is Facebook/Meta van Mark Zuckerberg maar liefst €528 miljard waard en Tesla van Elon Musk zelfs €710 miljard.