Hoewel Coca-Cola overnemen nog net buiten zijn budget ligt (het bedrijf zou naar verluidt 265 miljard dollar waard zijn), weerhield het de excentrieke miljardair er niet van om met het idee te flirten. Reden? Zodat een bepaald soort verboden middel (je kan vast wel raden welke, gezien de naam van het frisdrankmerk) eindelijk kan terugkeren als bestanddeel van het mierzoete drankje. Je kunt raden op welk medium die bijzondere ingevingen werden gepubliceerd…

Elon Musk bezitter van Gulfstream G650ER-vliegtuig, prijskaartje: +66 miljoen dollar

Terug naar het hoofdonderwerp, dus niet de media-escapades van Musk – maar zijn royale uitvalsbasis boven de wolken. Elon Musk is de eigenaar van een Gulfstream G650ER.

privevliegtuig van elon musk
Courtesy of Gulfstream Aerospace Corporation

De jet werd in 2015 gebouwd, hij is sinds 2016 de eigenaar. Het vliegtuig maakt jaarlijks vele vliegmijlen, blijkt uit de berichtgeving van The Washington Post. Zo vloog de jet in 2018 maar liefst 250 vluchten, verdeeld over ruim 240.000 afgelegde kilometers.

Gulfstream G650ER: maximaal 19 passagiers en 10 slaapplekken

Er is plek voor maximaal negentien passagiers op het vliegtuig van Musk. Musk zou de lay-out hebben genomen van de cabines die de meeste plek voor passagiers garandeert. Het maximale aantal logies – een aantal stoelen zijn inklapbaar tot een bed – komt daarmee op een totaal van tien.

privevliegtuig elon musk
Courtesy of Gulfstream Aerospace Corporation

De jet heeft een lengte van 30 meter. Er zijn vier verschillende leefruimtes/cabines. Denk aan alle gemakken – meerdere televisies, een keukentje met oven en magnetron, een privé cabine voor de VIP(s) en twee badkamers.

Privéjet Elon Musk populair bij andere superrijken

De nieuwprijs van de G650ER zou rond de 66 miljoen dollar zitten, terwijl de onderhoudskosten jaarlijks in de miljoenen oplopen. Een uurtje vliegen met de G650ER kost ongeveer 3,600 dollar als je alle kosten optelt, meldt Corporate Jet Investor. Deze jet is ook populair bij succesvolle mensen als mede-miljardair Jeff Bezos en topvoetballer Cristiano Ronaldo.

Zie hieronder meer foto’s van het privévliegtuig:

privejet rijke mensen
Courtesy of Gulfstream Aerospace Corporation
rijkste man ter wereld
Courtesy of Gulfstream Aerospace Corporation