De storing op Facebook, Instagram en WhatsApp kost hem bakken met geld

De storing van Facebook, Instagram en WhatsApp duurde in totaal zo’n zes tot zeven uur en hierdoor konden maar liefst 3.5 miljard mensen geen gebruik maken van de diensten van de apps. Pas rond 01.00 uur was alles weer beschikbaar voor de gebruikers. Het probleem zou veroorzaakt zijn door een mislukte update. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat de aandelen van Facebook daalden met zo’n 5 procent in waarde. Mark Zuckerberg ziet een deel van zijn geld dus in één klap verdampen.

Het vermogen van Mark Zuckerberg

Door deze daling zakte het vermogen van Mark Zuckerberg met 7 miljard dollar (omgerekend zo’n 6 miljard euro) en kwam zijn totale vermogen te staan op een bedrag van 121 miljard dollar.

Dit betekent dat hij ook daalde in de top 10 lijst met de rijkste mensen ter wereld. Nu staat hij volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg op plek vijf, vlak achter Microsoft-oprichter Bill Gates. Op nummer één staat nog altijd de man achter Amazon, Jeff Bezos, met een vermogen van maar liefst 191,4 miljard dollar. Bizar!

Hoewel Mark Zuckerberg waarschijnlijk na zo’n dag niet lekker slaapt, zit hij er natuurlijk nog altijd warmpjes bij. Bekijk maar eens het 107 meter lange superjacht van de Facebook-oprichter. We hoeven geen medelijden te hebben, toch?