Waar gaat de Barbie-film over en wie hebben de hoofdrollen?

De film Barbie draait om Barbie en Ken – naar hun gelijknamige modepoppen – die op ontdekkingsreis gaat in de ‘echte’ wereld, nadat ze uit het utopische Barbieland zijn verbannen. De rol van Barbie is weggelegd voor actrice Margot Robbie, die eerder al de rol van Sharon Tate vertolkte in de film Once Upon a Time in Hollywood en in 2022 opnieuw grote rollen speelde in films als Amsterdam en Babylon. De rol van Ken wordt gespeeld door Ryan Gosling, die we onder andere kennen van zijn rollen in films als The Notebook en La La Land. Samen ontdekken Barbie en Ken zowel de plezierige kant van de mensenwereld als de uitdagingen die het leven onder de mensen met zich meebrengt.

 

Een oplettende kijker spot een belangrijk detail

Nu iedereen massaal naar de bioscoop gaat om Barbenheimer in de bioscoop te zien, blijven de reacties natuurlijk niet uit. Eerder spotte een oplettende kijker al een foutje in de film Oppenheimer en nu viel in de Barbie-film ook een bijzonder detail op. Ivan Mars deelt namelijk op zijn Instagram dat hij een referentie heeft ontdekt naar een aantal oude bekenden van Barbie, namelijk de vier Bratz poppen. Het gaat om Yasmin, Chloe, Jade en Sasha, die destijds als concurrent van Barbie op de markt werden gebracht.

Nu bestaat het toeval dat in de Barbie-film zich ook een situatie voordoet waarin Barbie een ontmoeting heeft met vier dames, die haar duidelijk niet leuk vinden. De meiden lijken niet alleen qua uiterlijk verdacht veel op de Bratz poppen, ze hebben ook nog eens precies dezelfde namen. Conclusie: dit kan geen toeval zijn en móet een referentie zijn naar de historische ‘vijand’ van Barbie! Naar eigen zeggen kostte het de oplettende kijker drie bioscoopbezoeken om dit detail in de Barbie-film te ontdekken. Hieronder zie je de Instagram-post met het desbetreffende fragment:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mirza Bico (@ellentvshow)