Wat is een carrot fit jeans?

Een jeans is en blijft het populairste kledingstuk onder de man. Ze zijn makkelijk te combineren met al jouw outfits, zitten comfortabel en ogen mannelijk. Ook zijn ze in alle soorten en maten (letterlijk) te krijgen. Jarenlang was de skinny jeans de onbetwiste nummer 1, maar gelukkig is daar verandering in gekomen.

Tegenwoordig heeft een andere jeans zich tot de modewereld gekeerd; de carrot fit jeans. De carrot fit jeans heeft, net als een slim-fit jeans, een relatief slanke pasvorm. Wat deze jeans anders maakt in vergelijking met de slim fit jeans is de manier waarop hij gesneden is. De carrot fit broeken zitten wat losser bij het kruis, de dijen en de heupen. Naarmate de pijpen naar beneden lopen wordt de broek steeds smaller. Hier is de naam ook van afgeleid. De jeans is qua vorm een te zien als een wortel, wat losser aan de bovenkant en wat strakker aan de onderkant.

carrot fit jeans mannen heren

De carrot fit jeans is in de mannenmodewereld geïntroduceerd om iets comfortabels te dragen en tegelijkertijd het figuur maximaal te laten zien. Het is een broek die eigenlijk meerdere andere pasvormen jeans combineert. Zo heb je enerzijds de smalle pijpen bij de enkels van een slim fit jeans, en anderzijds een wijder zittend kruis zoals bij regular fit jeans en loose fit jeans. Het is een goede pasvorm als jij wat wijdere broeken dan skinny jeans wil dragen, maar de heel wijde broeken nog niet aandurft.

Hoe combineer je de carrot fit broek?

Dat is vrij simpel. De jeans is gemaakt om het figuur maximaal te laten zien. De broek zit strak bij de kuiten en valt bij je middel en kruis losser, dus combineer het met een wat oversized of losser zittend bovenstuk. In de winter kan je daar eenvoudig een trui, zoals een hoodie of een crewneck sweatshirt, bij dragen.

Weet jij niet precies hoe lang de broek moet zijn? Of twijfel je daar te veel over? Bekijk dan hoe lang de broekspijpen moeten zijn per soort broek.