Wat is de goede lengte van de broekspijpen?

Het lijkt misschien iets kleins, de lengte van de broekspijpen, maar dit is echt iets wat de outfit afmaakt.  We onderscheiden de broeken in vier categorieën; pantalons, jeans, chino’s en broeken met omgeslagen boorden. Hieronder wordt besproken hoe lang de broekspijpen van de verschillende broeken horen te zijn.

1. De lengte broekspijpen van pantalons

Een pantalon kan voor verschillende gelegenheden gedragen worden. De broek is vrijwel altijd zakelijk. De lengte van de broekspijpen hangt af van de formaliteit van de gelegenheid. Te beginnen met de formle, zakelijke look. Hierbij is de lengte van de pantalon zo dat hij de schoenen raakt en er een stukje overheen valt.

hoe lang moeten de broekspijpen zijn?

Formele zakelijke pantalon

khaki €189 Shop nu

Vervolgens is er de moderne, zakelijke look. Hierbij zijn de broekspijpen van de pantalon korter. De onderkant van de broek raakt de schoenen net aan. Hierdoor kan je bij het lopen of bij het zitten een klein deel van de sokken zien.

moderne zakelijke look

Pantalon

grijs €189 Shop nu

Als laatst is er de zomerse, zakelijke look. Deze pantalon wordt tijdens de zomer gedragen, vandaar dat de broek wat korter kan zijn. Dit wordt ook vaak een cropped broek genoemd. De broekspijpen komen boven de enkels waardoor er een stuk van benen of sokken zichtbaar is.

2. De lengte broekspijpen van jeans

Jeans zijn er in alle soorten en maten. De jeans is voor elke gelegenheid geschikt. Het is lastig om elke vorm van de jeans te bespreken. We bespreken de drie meest voorkomende jeans pasvormen.

Om te beginnen met de slim-fit jeans. Deze jeans is gestroomlijnd en zit wat losser rond de benen. De broekspijpen horen de schoenen net te raken. Dit geeft het geheel een casual look. Zorg ervoor dat de pijpen niet op de schoenen hangen, hierdoor lijkt het alsof jij kortere benen hebt.

Vervolgens is er de skinny jeans. De naam zegt het al: deze jeans zitten strak om je benen als een tweede huid. Bij deze jeans horen de broekspijpen tot de schoen te lopen, maar worden ze vaak omgeslagen totdat de broek tot boven de enkels komt. Hierdoor is er een stukje van de enkel te zien. Deze jeans staat goed bij een paar smalle chelsea boots en een overcoat in de winter.

Als laatst nog de relaxed-fit jeans. Hierbij geeft de naam het ook al weg: de broek zit relaxed. Wat betreft de broekspijpen: deze kunnen net boven de schoenen vallen of op de schoenen. Combineer deze broek met een oversized trui voor een baggy look.

3. De lengte broekspijpen van chino’s

De chino is de broek zijn intrede bij de mannenmode volledig heeft gemaakt. Het is van een comfortabel materiaal gemaakt en is te zien als een variant tussen een pantalon en de jeans. Wat de broek veelzijdig maakt, is zijn uiterlijk en de lengte van de pijpen. De chino is een essentieel kledingstuk voor in je garderobe. De chino onderscheiden wij in twee categorieën, de chique en de casual chino.

Hoe lang moeten de broekspijpen zijn

Bij de elegante look raken de broekspijpen de schoen net aan. Wanneer de chino aan de onderkant een vouw krijgt, straalt dit slordigheid uit. Probeer dat dus te voorkomen/

elegante chino

Chino

zwart €249 Shop nu

Bij de casual look worden de broekspijpen omgeslagen. Zo wordt de enkel zichtbaar. Deze casual chino wordt vaak in de zomer gedragen of naar casual gelegenheden.

zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

Weet je niet zo goed hoe je een chino moet combineren? Bekijk dan met welke kledingstukken een chino te combineren is.

4. De lengte broekspijpen van de nroeken met omgeslagen boorden

Broeken met omgeslagen broekspijpen horen wat korter te vallen dan andere broeken. Deze omgeslagen look heeft de broek namelijk niet voor niets. Ze komen dus tot boven de enkels. Het komt vooral veel voor bij de pantalon. Een goede broek voor een casual chique-look.

zomerse pantalon

Pantalon

Grijs €209 Shop nu

Benieuwd naar welke fits er allemaal zijn en welke jij moet kopen? Lees dan over welke pasvorm jeans bij jou past.