Waar gaat Burning Body over?

Burning Body is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat bekend staat als ‘el Crimen de la Guardia Urbana’, wat de ‘misdaad van de plaatselijke politie’ betekent. In 2017 bracht het de Spaanse media in rep en roer.

De serie volgt een liefdesdriehoekverhaal dat nogal uit de hand loopt en waarbij mysterie ontstaat wanneer de stoffelijke resten van een vermoorde politieagent worden ontdekt. Daarna wordt de zaak van groot openbaar belang naarmate een netwerk van giftige relaties, geweld, bedrog en uitbuitingen waarbij het slachtoffer en twee agenten betrokken zijn, wordt onthuld.

Eén van de agenten is de vrouw van de overledene, de ander haar minnaar. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, komen we de verhitte relaties van de overledene en zijn potentiële moordenaars tegen.

 

Het waargebeurde verhaal

“Als een politieagent wordt vermoord en in brand wordt gestoken, zijn alle ogen gericht op twee andere agenten: zijn vriendin en haar minnaar. Geïnspireerd door waargebeurde gebeurtenissen”, aldus Netflix over Burning Body.

De serie gaat dus over de Guardia-officier genaamd Pedro Rodríguez. Hij kwam om het leven in 2017. Daarna werden zijn vrouw Rosa en haar toenmalige minnaar, Albert López, in 2020 voor de rechter gedaagd. Burning Body brengt deze gebeurtenissen tot leven terwijl ze zich afspelen als een beperkte serie over moordmysteries. In de serie speelt José Manuel Poga als Pedro, Úrsula Corberó als zijn vrouw Rosa, en Quim Gutiérrez als haar minnaar Albert López.

Úrsula Corberó uit La Casa de Papel steelt de show

Naast dat dit waargebeurde verhaal, na het zien van de trailer, direct jouw aandacht heeft is er nog een reden om deze serie te willen kijken. En dat is natuurlijk Úrsula Corberó die we allemaal kennen van La Casa de Papel. Waar ze waarschijnlijk iedereens hart wist te veroveren met haar schitterende looks en geweldige Spaans. Eerlijk is eerlijk, in het Spaans klinkt het allemaal toch iets beter.

Wat vindt de rest van Burning Body?

Alle acht de afleveringen van Burning Body zijn op Netflix te zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft Burning Body een goede voldoende, de serie is wel pas sinds deze maand uit, dus kan nog oplopen. Maar voor nu hebben ze een 6,7 van de 10 sterren. Ook op X zijn de kijkers tevreden over de serie: