1. Maak een carrièreswitch

Als je nog een keer een carrièreswitch wil maken is nu het moment. Daarom staat het ook op deze bucketlist. Je bent nu nog jong genoeg om iets anders te leren maar dit zal niet lang meer duren. Als je al helemaal gelukkig bent in wat je doet moet je daar vooral mee doorgaan.

2. Maak een testament

We snappen dat dit best wel confronterend is. Waarschijnlijk duurt het gelukkig nog lang genoeg voordat je gaat, maar toch. Je bent wel op een leeftijd gekomen dat je net even iets meer risico loopt dan voorheen. Als jij dus niet wil dat je vervelende zoon straks je miljoenenvilla erft, kan je maar beter laten vastleggen wat je aan wie nalaat.

3. Start een gezin

Als je nog geen gezin hebt is het nu de tijd om daarmee te beginnen. Jij wordt een dagje ouder en je sperma zal ook van mindere kwaliteit worden. Als jij en je partner dus toch nog graag kinderen willen is nu het moment. Dit is dan ook een perfect idee voor op de gezamenlijke bucketlist van jou en je partner.

4. Start met een teamsport

Het feit dat je 40 jaar bent rechtvaardigt het niet dat je elke avond met een zak chips op de bank zit te Netflixen. Je bent nog fit genoeg om te sporten. Het leukste is om een teamsport te doen. Zo blijf je fit en doe je nieuwe contacten op. Wat wil je nog meer?

teamsport volwassen mannen

5. Ga op zoek naar een nieuwe passie

Waarschijnlijk zijn er nog genoeg hobby’s die jij te gek zou kunnen vinden en waar je erg veel plezier aan zou kunnen beleven. Je hebt deze alleen nog niet ontdekt. Ga dus op zoek naar een nieuwe passie waar jij jezelf helemaal in kunt verliezen.

6. Zoek contact met oude vrienden

Door de jaren heen ontmoet je veel mensen. Je had waarschijnlijk veel vrienden waar je een goede band mee had maar die je in de loop der jaren uit het oog hebt verloren. Hoe leuk kan het nou zijn om weer een keertje met deze mensen af te spreken om oude tijden te doen herleven. Wees dus niet bang om je oude vrienden een berichtje te sturen op Facebook.

7. Denk aan je pensioen

De tijd van onbezorgd door het leven gaan is voorbij. Nadat je stopt met werken is het toch nog fijn om nog wat te besteden te hebben. Zorg er dus voor dat je een goed pensioenplan hebt zodat je genoeg geld spaart voor later. Als je dit niet doet kan je een bucketlist voor als je 70 jaar wordt wel op je buik schrijven.

8. Eet gezonder

Hoe ouder je wordt hoe belangrijker het is om goed voor je lichaam te zorgen. Tien jaar geleden kon je misschien nog twee dagen achter elkaar fastfood eten maar nu is dat waarschijnlijk geen goed idee meer. Je zal sneller last hebben van kwaaltjes waardoor het belangrijk is om gezond te eten. Hierdoor kan je fit blijven en zal je in staat zijn alles te blijven doen wat je wil doen.

Bucketlist

9. Koop een cadeau voor jezelf

Je bent net 40 jaar geworden. Dat is niet niks. Heb je altijd al die ene auto willen hebben? Ga dan kijken of het mogelijk is om deze eindelijk te kopen. Je moet af en toe ook gewoon genieten van het leven en op je 40ste is het zeker tijd dat je hiermee begint.

10. Stop met uitstellen

Dit heeft ook weer een beetje te maken met punt 2. Je weet niet hoeveel tijd je nog over hebt dus stop met het onnodig uitstellen van dingen. Doe wat je wil doen en hou je aan je plan.

11. Ga terug naar school

Ze zeggen altijd dat je nooit te oud bent om te leren. Nu je 40 wordt kom je toch wel dicht bij een leeftijd waar het moeilijk wordt om nog nieuwe dingen nog op te pakken. Ga nu dus die deeltijd studie volgen die je altijd al hebt willen doen.

12. Neem danslessen

Je denkt nu misschien dat je helemaal niet van dansen houdt dus dat dit helemaal niet van toepassing op je is. Ten eerste is er voor iedereen wel een dansstijl die je leuk vindt. Ten tweede heeft dansen veel positieve effecten waar jij nog nooit aan hebt gedacht. Je voelt je beter in je vel, krijgt lichaamsbeweging en het maakt je vrij in je hoofd.

danslessen man

13. Begin een eigen bedrijf

Misschien heb je al je hele leven onder een baas gewerkt. We snappen het wel als je dat na al die jaren wel een beetje beu bent. Hoe leuk zou het dan ook wel niet zijn om je eigen bedrijf op te richten. Jij bepaalt wat er gebeurt. Naast dat het een mooie levenservaring is, kan het je ook nog eens veel geld en aanzien opleveren. Het is niet het makkelijkste punt op de bucketlist, maar misschien wel het vetste.

14. Leer nieuwe gerechten koken

Is koken voor jou ook zo saai? Je kookt misschien wel altijd dezelfde gerechten en kent daardoor alle recepten van achter naar voren. Daarom zou je eens nieuwe gerechten moeten maken. Dit kan leuk zijn en kan er ook voor zorgen dat jij vrienden en familie kan gaan verrassen met je kookkunsten.

15. Doe vrijwilligerswerk

Tot nu heb je hopelijk een mooi leven achter de rug waar jij tevreden op terug kijkt. Hoe mooi kan het nou zijn om anderen te helpen die het nodig hebben. Als je tijd over hebt is het dan ook een goed idee om te starten met het doen van vrijwilligerswerk. Het kan je veel zelfvoldoening geven en daarom hoort het zeker op je bucketlist.

16. Verminder je stress

Waarschijnlijk ervaar je al veel te veel stress in je leven. Waarschijnlijk heb je ook genoeg levenservaring om te weten dat dit eigenlijk helemaal nergens voor nodig is. Daarom is het goed om naar iets te zoeken wat de stress vermindert. Misschien helpt yoga of het luisteren naar muziek wel. Niet het eerste wat je verwacht op een bucketlist, maar het kan je wel ontzettend veel helpen.

yoga bucketlist

17. Ga naar een financieel adviseur

Misschien heb jij inmiddels al best wel wat geld bij elkaar gespaard. Misschien wil jij er meer mee doen dan het alleen op je bankrekening laten staan. Een financieel adviseur kan je helpen om te bepalen hoe jij je geld het beste kan investeren of opzij kan leggen voor je oude dag.

18. Accepteer dat je ouder wordt

Ouder worden is niet makkelijk. Tenminste, het moeilijkste is eigenlijk dat je zelf niet accepteert dat je lichaam achteruit gaat. Je bent nou eenmaal wat minder fit en flexibel. En ja, je haar heeft inmiddels misschien al wat grijze plukken. Het makkelijkste is om voor je zelf te accepteren dat je nou eenmaal ouder wordt en dat je lichaam achteruit gaat. Niks om je voor te schamen.

19. Vernieuw je kleding

Misschien loop jij nu al wel te lang met dezelfde kleding rond zonder dat je het nou echt doorhebt. Kleding is op een gegeven moment gewoon versleten of wel heel erg uit de mode. Neem je kledingkast dus eens kritisch door en ga is een dagje shoppen. Je zal je met nieuwe kleding waarschijnlijk ook veel beter voelen

20. Zorg voor je ouders

Je ouders hebben ontzettend veel voor je gedaan. Ze zijn nu waarschijnlijk al behoorlijk oud en kunnen je hulp en gezelschap goed gebruiken. Het is nu dus de tijd om iets terug te doen en ze te helpen waar ze het nodig hebben. Daarom verdient dit ook zeker een plekje op deze bucketlist.