De reden dat jij in de sportschool staat te beuken is heel simpel: je wilt er beter uitzien. Groeien in spiermassa of afvallen. Wanneer je gaat voor dit laatste is het goed dat je sport. Echter is sporten  niet de ‘main taak’ wanneer we willen afvallen. Calorieën krijg je binnen in de keuken en vet verbrand je in de sportschool. Toch? Wat als we je vertellen dat 85 tot 90% van je vetverlies in de keuken ontstaat.

Het drastisch omgooien van je eetschema kan lastig zijn. We lezen allerlei moeilijke voedingsschema’s waar we allerlei essentiële stoffen niet meer binnen krijgen. Begin bij de basis en ga voor een realistisch schema. De volgende drie stappen helpen jou een eetschema te ontwikkelen waar jij je gelukkig bij voelt, gezonder door leeft en waar je resultaat mee boekt:

tips gezond eten man man

1. Stop met het maken van excuses

De reden van dat buikje is dat vette voedsel. Je weet dat het slecht voor je is, dus stop er mee. Dit begint bij het stoppen van het make van excuses. ‘ik had een drukke dag, dus ik bestel wat’. ‘ik heb toch al gesport vanochtend’. Door dit soort excuses blijft ongezond en vet eten in je eetschema zitten, waardoor je niet zult afvallen.

2. Doe onderzoek

Dat fastfood slecht voor je is weten we allemaal. Maar welk voedsel is juist goed en wat is slecht? Doe onderzoek naar voedingsstoffen. Bekijk wat je lichaam nodig heeft en let op je calorie-inname. Houd je aan de vuistregel: ontwijk alles met meer dan 15gram suiker.

3. Vermijd zuivel, frisdrank en fruitdrank met toegevoegde suikers.

Deze dranken laten je suikerspiegel en insuline level stijgen. Iets wat je wilt vermijden wanneer je wilt afvallen. Je lichaam verbrand namelijk de energie uit deze voedingsmiddelen in plaats van de reserves die het heeft. Wanneer je vet wilt verbranden dien je je insuline level laag te houden. Drink daarom veel water in plaats van alle zoete dranken.

man man gezonder eten en drinken