Brawl in Cell Block 99 is gevangenisfilm die je moet zien

Er zijn weinig filmgenres zo grof, beklemmend en bikkelhard als het gevangenisgenre. Door de jaren heen zijn er talloze films gemaakt waarin we gevangenen volgen in hun verblijf achter tralies. Denk bijvoorbeeld aan de ultieme klassieker The Shawshank Redemption, met onder andere Morgan Freeman. Ook het recente Escape from Pretoria werpt een licht op het vaak harde leven in gevangenschap. Nu is ook Brawl in Cell Block 99 online te zien.

Brawl in Cell Block 99

Van bokser tot drugshandelaar tot gevangene

In de gevangenisfilm volgen we ex-bokser Bradley Thomas. Bradley raakt meer en meer betrokken bij drugshandel, waarbij hij voor drugsbaas Eleazar komt te werken. Tijdens één van zijn klussen loopt Bradley in de val en belandt hij in de gevangenis. Dat is voor Eleazar geen reden om hem met rust te laten. In plaats daarvan krijgt Bradley de taak om één van de medegevangenen te vermoorden, in opdracht van Eleazar. Op dit te kunnen doen, moet hij zich eerst omhoog vechten in de gevangenis. Dat het leven in de gevangenis bikkelhard kan zijn, wordt in de film dan al gauw duidelijk.

Brawl in Cell Block 99

Sterke acteerprestatie van Vince Vaughn

Hoofdpersoon Vince Vaughn ken je waarschijnlijk vooral van komedies, maar met Brawl in Cell Block 99 bewijst hij dat serieuze rollen ook prima op zijn lijf staan geschreven. Drugsbaas Eleazar wordt gespeeld door Don Johnson, die we recent onder andere in Knives Out zagen. De film kan rekenen op goede recensies. Zo krijgt Brawl in Cell Block 99 op IMDb een 7.1 als gemiddelde score. Onder andere het acteerwerk van Vaughn en het vermakelijke gehalte van de film worden geprezen. Wel wordt in veel recensies benadrukt dat het er in de film toch wel erg hard aan toegaat. Wat dat betreft doet de film niet onder voor andere films in het gevangenisgenre. De film is nu op Videoland te zien.