Caloriearme dranken zijn de oplossing als je alcohol wil drinken tijdens het afvallen

Dat het drinken van alcohol niet goed voor je is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar afgezien van het gegeven dat je er behoorlijk dronken van kan worden, is het vaak ook funest voor je gewicht. Alcohol wordt door het lichaam namelijk ‘gezien’ als een gifstof waar het vanaf moete en het liefst zo snel mogelijk. Om de alcohol snel af te breken gaan een aantal lichaamsprocessen een standje lager waardoor het makkelijker wordt om de alcohol op te ruimen. Dat is handig zul je denken, maar er zit een heel verhaal achter. Zo wordt de vetverbranding verlaagd en daalt de bloedsuikerspiegel. Dat verklaart dus ook waarom je na het stappen zo snel mogelijk de shoarmatent op wilt zoeken. Kortom, drank maakt je dikker dan je lief is. Om je stapavond niet helemaal te verpesten laten we je even weten welke caloriearme dranken je wel zonder problemen naar binnen kan werken, zodat afvallen mogelijk wordt.

Slim drinken helpt!

Het geheim van ‘slim drinken’ zit in het aantal calorieën. Om het verschil even helder te demonstreren: een safari jus d’orange bevat 24 gram koolhydraten en 147 calorieën. Dat lijkt niet veel, maar drink je er vier van, dan zit je al aan je dagelijkse hoeveelheid koolhydraten en heb net zoveel calorieën binnen als na een stevige maaltijd. Koolhydraten zijn daarnaast eigenlijk gewoon suikers en dat wordt door je lichaam opgeslagen. Jezelf op het einde van de week belonen voor het afvallen door even te gaan stappen is dus niet zo’n goed idee. Wil je dus wel gezellig kunnen drinken zonder je druk te maken over je inname van calorieën, check dan onderstaande alcoholische dranken met weinig koolhydraten/calorieën.

Skinny Bitch

De Skinny Bitch doet zijn naam eer aan. Het drankje (wodka met spa rood en citroen) bevat geen koolhydraten en een minimale hoeveelheid calorieën. Kortom, wil wel drinken maar niet aankomen, dan is dit een verantwoorde keus.

Koolhydraten: 0

Calorieën: 85

koolhydraten droge witte wijn

Droge witte wijn

Je wijntje laten staan kan een hele opgave zijn als je een goed alternatief voor bier zoekt. Gelukkig is er geen reden tot zorg: droge witte wijn bevat slechts 65 calorieën.

Koolhydraten: 1

Calorieën: 65

Champagne / Cava / Prosecco

Je zult wellicht niet zo snel geneigd zijn om even een glaasje champagne achterover te gieten, maar als het om het aantal koolhydraten gaat kan het wel zo verstandig zijn om het wel te bestellen.

Koolhydraten: 0

Calorieën: 65

Rosé

Van wijn word je niet dik en dat geldt ook voor rosé. Met slechts 65 calorieën en nul koolhydraten is dit met recht een light drankje.

Koolhydraten: 0

Calorieën: 65

Tequila

Het is een van de populairste drankjes in de kroeg en het is nog verantwoord ook! Met slechts 85 calorieën drink je het zonder schuldgevoel.

Koolhydraten: 0

Calorieën: 85