Zelfontwikkeling met behulp van deze boeken

Deze tijd is een goed boek een zeer geschikt idee om de verveling te bestrijden. Je kan kiezen voor één van de spannende thrillers, maar je kan het natuurlijk ook over een andere boeg gooien. Zelfontwikkeling is een proces waarbij jij jezelf uitdaagt te kijken naar de plek waar jij nu staat in het leven. Welke aspecten van jezelf wil jij versterken, waar wil je aan werken en welke dingen wist je nog niet over jezelf? Deze vijf zelfontwikkeling boeken helpen je op weg.

Wouter de Jong – Mind Gym: Sportschool voor je geest

Natuurlijk is lichaamsbeweging en een gezonde voeding belangrijk om je lichaam goed te verzorgen. Toch moet je ook werken aan je mentale gezondheid. Via dit boek geeft de Jong een schema van meerdere weken om je hierbij te helpen. In 12 weken kun jij je mentale geest trainen. Het boek is een afwisseling van oefeningen, weetjes en citaten. In tegenstelling tot sommige zelfontwikkeling boeken is dit dus een zeer interactief boek. Doelen waar je aan werkt zijn onder andere het streven naar wat jij echt wil en het efficiënter worden in je doelen bereiken.

zelfontwikkeling boeken

Check deze link om het boek te bestellen

Rene Brown – De Moed van Imperfectie

Niemand is perfect, dat blijkt wel uit de vele onzekerheden die mannen hebben. Gelukkig gaat het boek van Rene Brown ook niet over perfectie, maar juist imperfectie. De gedachte achter het boek is het leven vanuit een goed gevoel over jezelf. Je bent de moeite waard en mag er zijn. Perfectionisme moet niet het streven zijn, maar juist een realistische mate van imperfectie. Het boek raadt aan om te vertrouwen op je intuïtie. De vele inzichten die door Brown worden gegeven maakt dit één van de zelfontwikkeling boeken die niet mogen niet ontbreken in je boekenkast.

moed van imperfectie

Check deze link om De moed van Imperfectie te bestellen. 

Rutger Bregman – De Meeste Mensen Deugen

Waar zelfontwikkeling boeken normaliter over persoonlijke doelen en zorgen gaan, gaat dit boek over een breder onderwerp. Het boek geeft veel inzichten over de mens. Is de mens bijvoorbeeld van nature goed, of juist slecht? Het verleden van de mensheid, maar ook de toekomst wordt beschreven. Zelfontwikkeling kun je doen door je te spiegelen met de mens als groter geheel. Wat is onze positie binnen de wereld, als individuen? En wat zegt het boek over de mensheid in het algemeen? Dit boek geeft daar de antwoorden op.

zelfontwikkeling boeken

Check deze link om De meeste mensen deugen te bestellen

Steven Covey – De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap

Dit boek is speciaal voor alle mannen die een leiderschapspositie bekleden. Zoals de titel al zegt zijn er zeven eigenschappen die aan effectief leiderschap worden toegeschreven. Via dit boek kun jij dus precies werken aan die eigenschappen waar jij nog moeite mee hebt of waar het jou aan ontbreekt. Ook bespreekt het boek van Covey elementen uit je persoonlijke leven en gaat het over de diensten we aan mensen verlenen. Een onmisbaar boek dus.

zelfontwikkeling boeken

Check deze link om De zeven eigenschappen van effectief leiderschap te bestellen

Robin Sharma – De Monnik Die Zijn Ferrari Verkocht

Alleen de titel van het boek zegt het al: dit boek is anders dan de meeste zelfontwikkeling boeken. Het boek is een interessante vertelling. De Monnik die zijn Ferrari Verkocht gaat over een succesvolle advocaat. Na een hartaanval gooit hij het roer totaal om. Hij gaat op een spiritueel reis die hem onder andere naar de oude cultuur van de Himalaya brengt. Het boek gaat over de manier waarop je je geest, lichaam en ziel met elkaar kan combineren. Hoe wordt je gelukkiger en leef je een voller leven? Dit inspirerende boek probeert je te helpen die vragen te beantwoorden.

monnik die zijn ferrari verkocht

De monnik die zijn Ferrari verkocht bestellen? Check deze link.