Defending Jacob

Het is altijd interessant om acteurs die we voornamelijk in grote bioscoopfilms voorbij zien komen, opeens in een tv-serie terug te zien. Chris Evans kennen we als Captain America of uit het recente Knives Out. Wellicht dat er binnenkort nog een glansrol voor de acteur bijkomt. Hij zal namelijk te zien zijn in Defending Jacob. Via Apple TV kun je de serie kijken. Defending Jacob is gebaseerd op een boek van William Landay uit 2012. De Jacob uit de titel is een 14-jarige jongen die wordt beschuldigd van moord. Aan zijn ouders de zware taak om zijn onschuld te bewijzen en bovendien te blijven geloven in die onschuld als alles mis dreigt te gaan.

defending jacob

Schuldig, of toch niet?

Jacob is de zoon van Andy en Laurie Barber (gespeeld door Michelle Dockery, die we kennen van Godless). Als politieagent is Andy vaker betrokken bij moordzaken, maar de moord op een kind gooit zijn leven al gauw overhoop. Het blijkt om een klasgenoot van Jacob te zijn en het duurt niet lang voordat er ook bewijzen naar Jacob hinten. Zijn eigen team werkt Andy tegen en bovendien krijgt de media al gauw lucht van de zaak. Een groot mediacircus zorgt ervoor dat de Barbers er alleen voor komen te staan. Andy en Laurie doen hun best om de waarheid te achterhalen, maar die kan wel eens heftiger zijn dan ze oorspronkelijk vermoedden.

Ouderschap

Uit liefde voor hun zoon gaan Andy en Laurie ver, zo blijkt uit de trailer van Defending Jacob. Ouders die er alles voor doen om hun kinderen te beschermen zien we ook terug in andere series. Zo is Ozark seizoen 3 een goed voorbeeld van een serie waarin de spanningen hoog oplopen en de ouders hun kinderen tegen de buitenwereld moeten beschermen. Wil jij de acht afleveringen van Defending Jacob kijken, dan moet je nog een maand geduld hebben. Vanaf 27 april is de serie via Apple TV te zien.