1. Het keto dieet

Een van de bekendste diëten voor mensen die willen afvallen, is het keto dieet. De basis van het dieet is niet heel verkeerd. Je eet heel weinig koolhydraten. Je mag dus vrijwel geen brood, pasta, pizza en zelfs geen fruit eten. Uit onderzoek van U.S. News blijkt het dieet niet gezond te zijn en blijken er wel degelijk gevaren aan het keto dieet te zitten. Je kunt als snel een tekort aan vitaminen en mineralen op lopen.

2. Het babyvoedingsdieet

Ondanks dat dit dieet wel degelijk minder populair is geworden, zijn er nog altijd mensen die dit dieet proberen. Door het eten van babyvoeding zou je alles binnenkrijgen wat je nodig hebt, alleen dan in gepureerde vorm. In de potjes voeding zit inderdaad groente, fruit, vlees en andere koolhydraten, maar dat is nooit gemaakt voor volwassen. Met dit dieet liggen ondervoeding en vitaminetekorten op de loer.

Dat is niet alles. Door het babyvoedingsdieet hou je bovendien een hongerig gevoel. Door de vloeibare substantie geeft je lichaam je hersenen soms geen sein meer dat je hebt gegeten en vol zit. Hierdoor blijft het hongerige gevoel, terwijl je zojuist een potje vol met calorieën hebt gegeten.

3. Het kippensoepdieet

De naam zegt het al: je eet alleen maar kippensoep en je mag kiezen uit een geselecteerd ontbijt. Dit dieet valt onder een verzamelnaam crashdiëten. Je valt in korte tijd erg veel af doordat je calorie-inname drastisch beperkt is. Dit brengt wel gevolgen met zich mee, zoals je hormonen die uit balans raken, vertraging van je stofwisseling, een slecht humeur en een tekort aan essentiële stoffen.

4. Sappendieten

Bij dit dieet krijgje alleen nog voeding binnen via verse groente en fruit sappen. Er zijn inmiddels talloze bedrijven die deze verse sappen in pakketten aanbieden, zodat je het niet zelf hoeft te maken. Met dit dieet krijg je niet alle voedingsstoffen binnen, omdat je koolhydraten, essentiële vetten en eiwitten mist. Ook zal het zorgen voor een tekort aan mineralen zoals calcium. Het volgen van dit dieet zorgt ervoor dat je snel afvalt, maar een groot deel hiervan zal vocht en spier zijn in plaats van vet. Hierdoor zal je weer snel aankomen als je stopt met dit dieet.

vreemde dieten snel veel afvallen

Tevens kan je bloedarmoede krijgen en door een tekort aan calcium zullen je botten lijden. Kijk al helemaal uit als je een diabetes hebt. Door de grote hoeveelheden fruitsuikers kan het je suikerspiegel beïnvloeden. Verdere bijwerkingen zijn weinig energie, hoofdpijn, vermoeidheid, diarree en een slechte adem.

5. Het blauwe zonnebrildieet

Bij elke maaltijd die je eet zet je een zonnebril op met blauwe glazen. Doordat je alles ziet met een blauwe gloed, ziet je eten er een stuk minder lekker uit. Je schijnt daardoor minder te eten. Of dit echt helpt met het afvallen is niet wetenschappelijk onderzocht. Eén ding is zeker: deze methode verdient een plek tussen de meest bizarre diëten.

6. Het alcoholdieet

Dankzij het drinken van alcohol zal je een minder hongerig gevoel hebben. Het is een oud dieet dat in 1964 werd geïntroduceerd. Er zit wel een limiet aan de hoeveelheid die je mag consumeren. Je mag niks eten, maar wel 131 glazen wijn, 201 shotjes of 45 glazen bier per week drinken. Je zult alles drinken op een lege maag, waardoor je zeker weten dronken wordt. Zoals je zelf vast wel kan invullen: naast het afvallen zijn er weinig (geen) voordelen aan dit dieet.

7. Het slangendieet

Dit dieet werd bedacht door vastencoach Cole Ronbinson. Hij was ervan overtuigd dat het mensen aan een paar grote maaltijd per week genoeg hebben. Het zou volgens hem je gewichtsverlies versnellen, zorgen voor een sneller metabolisme en een betere huid. Let goed op:  je eet natuurlijk geen slangen, maar je eet wel als een slang. Wanneer ze hun prooi hebben gevangen en deze eten, kunnen ze er dagen (en soms weken) over doen om het volledig te verteren. Voor dit dieet moet je 48 uur vasten en daarna een grote vet- en eiwitrijke maaltijd eten in één tot twee uur. Voor resultaat moet je 24 tot 48 uur niet eten, na elke maaltijd. Je volgt het dieet tot je het gewicht hebt behaald dat je wilde.

8. Koekjesdieet

Als je dit leest, lijkt het geen verkeerd dieet. Je eet elke 2 uur een koekje, in totaal eet je er 9 op een dag. Als avondeten mag je een maaltijd eten van ongeveer 500 tot 700 calorieën. Veel voedingsdeskundigen zijn niet blij met deze afvalmethode, omdat het heel erg ongezond is. Daarnaast leer je ook niet om anderen voedingskeuzes te maken en zal je eetpatroon minder snel veranderen.

koekjesdieet

9. Luchthappen

Het kan nog gekker, maar doen alsof je eet. Vooral vrouwen vinden dit een goede manier om minder te eten. Je gaat letterlijk zitten met een leeg bord en bestek voor je en neemt goed vullende happen. Je zou een minder hongerig gevoel moeten krijgen, omdat je het idee krijgt dat je aan het eten bent. Sommige voedingsdeskundige zien dit als begin van een eetstoornis en laten we eerlijk zijn: dit is gewoon raar.

10. Militair dieet

Last but not least: het militair dieet. Dit wordt ook wel een 3-dagen-dieet genoemd. Je eet 3 dagen erg weinig en alleen eten dat laag in calorieën is. De overige 4 dagen eet je wat je maar wilt. Het doel is om je calorie-inname te veranderen. Alleen zit hier net als bij andere diëten een groot nadeel aan: het effect is tijdelijk. Crashdiëten zijn volgende voedingsdeskundigen geen goede manieren om af te vallen, omdat je er slecht eetgewoontes aan overhoudt.

Na het lezen van al deze bizarre manieren om af te vallen, weet je in ieder geval hoe het niet moet. Wil je nu weten hoe je op een gezonde manier kan afvallen? Wij geven je tips om sneller af te vallen.