Het keto dieet

Dat veel atleten en bekende persoonlijkheden zoals Lebron James het keto dieet met succes hebben doorbracht, is niet gelogen. Het dieet is namelijk een koolhydraat arm dieet waarbij je hoog in de voedingstoffen, eiwitten en vetten zit. In combinatie met een strak trainingsplan word je op deze manier droog en fit. Ondanks dat veel mensen het dieet met succes hebben doorlopen, zijn er ook veel mensen die niet goed op het dieet reageren. Maar hoe zit dit nou precies?

Dit zijn de gevaren van het keto dieet MAN MAN
Instagram marc_fitt

De verscholen gevaren van het dieet

Volgens een Australische fysioloog en personal trainer, Drew Harrisberg ligt het voornamelijk aan de kracht van het keto dieet. Bij een lage koolhydraat inname en de volledige focus op het vetverbrandingsproces van je reserves heeft je lichaam een tolerantielevel opgebouwd tegen koolhydraten. Dit betekent dat als je even uit het keto dieet stapt en een koolhydraat-rijke maaltijd eet, je insulinespiegel en cholesterolniveau in één keer omhoog schieten boven de normale waardes.

Ook heeft Drew onderzoek gedaan waaruit hij concludeert dat hij zelfs zonder koolhydraten een overschot aan insuline produceert. Hierdoor kunnen zijn waardes ook zomaar omhoog schieten. Dit kan leiden tot veel gezondheidsklachten zoals diabetes, vermoeidheid en last van de ademhaling.

Dit zijn de gevaren van het keto dieet MAN MAN
Instagram marc_fitt

Iedereen heeft andere voedingsbehoeftes

Volgens Drew Harrisberg, die het keto dieet zelf uitvoerde, ”voelde het voor mij aan alsof ik onderweg was naar het opbouwen van diabtes type 2.” Hij voegt daar aan toe dat ieder lichaam verschillend is. Het is belangrijk dat je zelf goed aan moet voelen of het dieet voor jou werkt en hoe je lichaam reageert op het keto dieet. Voor de één werkt een koolhydraat-rijk dieet namelijk wel, terwijl de ander het juist fijner vindt om een koolhydraat-arm dieet te volgen. Probeer vooral veel te experimenteren en aan te voelen welke voeding goed bij jouw levensstijl en lichaam past. Voel je je goed door meerdere maaltijden per dag te eten? Blijf dit dan vooral doen.

Mocht een keto dieet wel ideaal voor jou zijn, hebben we hier de beste tips om het dieet te bemeesteren.