Full HD

Full HD is inmiddels de standaard beeldkwaliteit op Netflix. Ons hoor je niet klagen, maar toch wil Netflix hoger op. De streamingsdienst wil de kijkervaring voor de gebruiker optimaal maken. De volgende stap is dan 4K. Hiermee wordt het beeld nog scherper en indrukwekkend. De resolutie die hoort bij 4K is 3.840 bij 2.160 pixels. Op dit moment zijn nog lang niet alle titels in 4K beschikbaar, maar als het aan Netflix gaat daar rap verandering in komen.

Er zijn een aantal dingen benodigd om je Netflix in 4K te kunnen ervaren. Om van de mogelijkheid van de 4K-beeldkwaliteit gebruik te maken op Netflix, heb je het duurste abonnement nodig. Netflix biedt drie soorten abonnementen aan. Het basispakket kost bij Netflix 7,99 euro per maand. Voor 10,99 heb je een iets duurder abonnement. Dit abonnement is de standaard op Netflix. Het voordeel daarmee is dat je alles in Full HD bekijkt en dat je op twee schermen tegelijkertijd kunt kijken.

4K

 

4K op Netflix

Het derde abonnement dat Netflix aanbiedt, heet Netflix Premium en is 13,99 euro per maand. Met dit abonnement kunnen vier mensen tegelijkertijd kijken. Het is dit abonnement dat je nodig hebt om je content in 4K Ultra-HD te bekijken. Daarbij komt dat niet alle schermen Ultra-HD ondersteunen. Dit is omdat Ultra-HD tv nog aan het opkomen is. De meeste tv’s van na 2014 ondersteunen Ultra-HD. Toestellen van voor 2014 beschikken hier meestal niet over. 4K televisies beginnen op de markt bij zo’n 400 euro. De meeste van deze tv’s zijn bovendien standaard uitgerust met een ingebouwde Netflix-app.

Ook voor het immense aanbod van films en series is het zo dat (nog) lang niet alles in 4K te bezichtigen is. Omdat Ultra-HD met 4K beeldkwaliteit aan een opmars bezig is, wil Netflix hier op in springen. Voorlopig zijn er zo’n dertig titels beschikbaar op Netflix in Ultra-HD, maar dan gaan er dus meer en meer worden. Wij hebben er voor de tien vetste films en series in Ultra-HD eruit gekozen.

 

10 titels

  1. Better Call Saul
  2. Black Mirror
  3. Blacklist
  4. Breaking Bad
  5. Daredevil
  6. Narcos
  7. Orange is the New Black
  8. Ozark
  9. The Crown
  10. The Haunting of Hill House

 

Netflix gaat dus behoorlijk aan de slag met het aanbod. Er zullen een hoop titels in 4K bijkomen, maar er verdwijnen ook geregeld titels. Ook in juni verwijdert Netflix een aantal van haar beste titels.