The Perfection

The Perfection is een film te zijn die zich niet gauw voor een gat laat vangen. Charlotte (Allison Williams) is een briljante celliste aan het Bachoff instituut met een gouden toekomst tot haar moeder ernstig ziek wordt. Als haar moeder tien jaar later overleden is, neemt ze weer contact op met haar voormalige mentor, Anton (Steven Weber). In Tokyo ontmoet ze haar opvolgster, Lizzie (Logan Browning). De twee kunnen het gelijk goed met elkaar vinden en belanden zelfs bij elkaar in bed.

The Perfection

 

Daags erna vergezelt Charlotte Lizzie op haar backpack trip door midden-China. De dames hebben de avond ervoor eens goed het nachtleven van Tokyo onveilig gemaakt, dus van die brandende koppijn kijkt Lizzie niet zo op. Het mag de pret niet drukken. De twee pakken de bus en vertrekken op hun reis. We hebben allemaal weleens een katertje, het kan de beste overkomen. Zo heftig als die van Lizzie komen ze echter zelden voor. Dat is het punt dat het van kwaad tot erger gaat en de film te bizar wordt om even snel te omschrijven.

The Perfection

 

Heftige thriller

Ja, The Perfection is heftig. Nou ja, redelijk heftig. Er zit een aantal scènes bij die best een indruk achterlaten. Zeker in het laatste uur, als dingen van kwaad tot erger gaan, staan er je een aantal bizarre beelden te wachten. Goed, wakker zal je er niet van liggen, maar evenwel toch indrukwekkend. Hier en daar zitten er dan ook horrorelementen in de film, zoals vanuit stilte ineens je bombarderen met een heftig beeld met veel herrie.

Maar dit op zich is nog niet genoeg om het ook tot horror te maken. The Perfection is dan ook eerder een psychologische thriller. Want bizar en absurd is de film zeker wel. Er zitten behoorlijk wat plottwists in het toch beperkte tijdsbestek van anderhalf uur verwerkt, die goed uitgevoerd zijn. Als Netflix film is de plot uiteraard in lijn met de huidige trends toegespitst op het huidige #metoo-tijdperk. Niet eens zozeer vanwege de lesbische ondertonen – daar kijken we inmiddels niet meer van op, toch? – maar eerder wat betreft misbruik binnen verenigingen en besloten gelegenheden. Maar daar kunnen en willen we je niet teveel over verklappen natuurlijk.

The Perfection

 

Netflix film

The Perfection is een prima film. Voor Netflix dan. Het is prima voor als je op een avond ergens anderhalf uur overhebt. Door al die twists die het verhaal neemt, blijft de vaart goed in de film zitten. Zorg dat je zo min mogelijk weet over de film, dan is het effect natuurlijk optimaal. Actrices Allison Williams en Logan Browning hebben genoeg in huis om de film te dragen. In het bijzonder Allison Williams toont haar vaardigheden. Zij had in Get Out vorig jaar al laten zien dat het subtiel switchen in een rol een kenmerkende kwaliteit van haar is. Zij speelt met je verwachting en laat je beseffen dat soms niet alles is wat het lijkt.

 

Echt eng wordt de film echter nergens. Uiteraard, een zachtaardige film is dit niet en het effect van sommige twists zijn schokkend en zullen je verrassen. Er waren berichten dat mensen letterlijk misselijk werden van The Perfection, maar dat is nergens voor nodig. Dit is niet een film die je per se in de bioscoop wil zien. Het is een perfecte film voor thuis op de bank, die heftiger voor het brein is dan daadwerkelijk voor de maag.

Meer Netflix? Bekijk wat er aan het Netflix aanbod in juni toegevoegd wordt.