De theorie van Max Keiser

Max Keiser denkt dat het coronavirus voor een opleving van de bitcoin gaat zorgen. Hij voorspelt dat die in 2020 een waarde zal gaan halen van wel 100.000 dollar. Max Keiser is een specialist in de digitale munt. Hij volgt koers op de voet en is een voorstander van de cryptocurrency. Hij ziet door het coronavirus de bitcoin naar abnormale hoogte stijgen. De crisis zorgde in 2009 voor het bestaan ervan en hij verwacht nu een een nieuwe impuls door een nieuwe crisis.

bitcoin coronavirus

Het coronavirus maakt de economie kapot

Door het coronavirus stort de financiële markt in en belanden we weer in een crisis volgens Max Keiser. 2008 was volgens hem het eerste deel van de crisis en nu mogen we ons in 2020 gaan opmaken voor deel 2. Dit zorgt er volgens hem voor dat dit een impuls zal gaan geven aan de bitcoin. Hierdoor zou die dit jaar zelfs de waarde van 100.000 dollar bereiken.

Ziek

De waarde van Bitcoin anno 2020

De bitcoin startte in 2009. Jarenlang was die bijna niks waard totdat die in 2017 ontplofte. Hij had aan het eind van 2017 een waarde van net geen 20.000 dollar. Daarna stagneerde de koers. Toen kreeg die te maken met een flinke daling in waarde. Hierna hoorde je er eigenlijk nog maar weinig over. Hij bleef hangen rond een waarde van onder de 10.000 dollar zonder dat er enorm grote schommelingen plaatsvonden.

Volgens Max Keiser hangt de groei van de bitcoin dus nauw samen met het coronavirus. Hoe het coronavirus zich ontwikkelt zal de waarde van de bitcoin dus direct beïnvloeden. Het is dus handig om beide voorlopig maar goed in de gaten te houden.