Energieneutraal bouwen is een erg milieuvriendelijke manier van bouwen, maar wordt vaak gezien als kostenrovend. Multiple Studio bewijst dat dit niet zo hoeft te zijn. Zij bouwen een pop-up huis die helemaal uit elkaar kunt halen is en kunt hergebruiken. Het huis is geïsoleerd met speciale blokken, waardoor een verwarming overbodig is. Dus buiten die €38.000 maak je nauwelijks energiekosten.

Kinderspel

Zoals je ook op het filmpje kunt zien is het bouwen van deze woning geen hoge wiskunde geweest. Het huis bestaat uit een houten frame, een plaatmaterialen houten vloer en isolatieblokken. De boel wordt bij elkaar gehouden door houtschroeven. Het is net Lego, de bouwstukken worden op maat besteld, waardoor je alles alleen nog ter plekke in elkaar moet zetten. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een boormachine. Binnen maximaal twee weken staat je energieneutrale huis van 130 vierkante meter.

huis-bouw-38k-manman

Foto via

Nadelen van het pop-up huis

Er zijn wel enkele nadelen aan de pop-up woning. Je zit vast aan een aannemer, waardoor je er niet je eigen draai aan kunt geven. Alles moet zoals de aannemer dit heeft bedacht. Wanneer je ander materiaal wilt gebruiken, kan de luchtdichtheid niet meer worden gegarandeerd. Maar als je hier verder geen problemen mee hebt, heb je wel een mooi stulpje voor maar € 38.000,- . Wordt dit, net als wonen in een container, de toekomst?