Cryptocurrency daytraden

Er zijn verschillende manieren om te handelen in crypto, zo heb je hodlen, swing trade en daytraden. Maar wat is daytrading precies? Het woord zegt het al een beetje natuurlijk; het draait om het dagelijks verkopen en aankopen, om je winst op een aandeel/crypto te optimaliseren. Als het ware koop je een Bitcoin om 10:00 voor €3.400,- en die verkoop je vervolgens weer twee uur later voor €4.000,-. Zo heb je in 2 uur een kleine winst van zeshonderd geboekt. Dit is eigenlijk het basisprincipe van cryptocurrency daytraden.

Wil jij aan de slag gaan met het kopen van Bitcoins en altcoins? Check dan dit artikel waarin wij de beste Nederlandse exchange uitlichten.

cryptocurrency daytraden MAN MAN 02

Bitcoin daytraden

Toen de Bitcoin in 2017 exponentieel begon te stijgen en de markten zo volatiel waren als de vliegroute van een vlieg, was daytraden één van de grootste hypes van het moment. Maar deze dagen hoor je er niet zoveel meer over. Is dit omdat het niet meer aantrekkelijk is of omdat mensen de fluctuaties in de koers minimaal vinden? Er is dan ook een zeer groot verschil in het daytraden van de Bitcoins ten opzichte van twee jaar geleden. Maar er is nog zoiets als Altcoins, waar je maar weinig mensen over hoort. Een Altcoin is een coin die gekocht kan worden met een Bitcoin, denk aan Ethereum, Ripple, Monero en legio andere. Een Altcoin hanteert vaak een ander verdien- of economischmodel dan de Bitcoin. Waardoor dit als alternatief van een Bitcoin wordt gezien.

Daytraden van Altcoins

De Bitcoin is nog steeds het fundament van handelen in cryptocurrency. Maar waar de Bitcoin inmiddels relatief stabiel blijft, is de koers van de duizenden Altcoins over het algemeen nog wel redelijk volatiel. Zeker omdat er elke week wel weer een bijkomt. De koersen van Altcoins zijn nog steeds elke dag een opwaartse en neerwaartse spiraal. Waardoor daytraden voor sommige Altcoins nog steeds aannemelijk is. Kijk naar de koers van Bitcoin cash, die op het moment van schrijven op 7% in de plus staat, maar ook een diep dal heeft gekend. Ditzelfde geld voor Altcoins zoals Ethereum, Litecoin en Nem.

cryptocurrency daytraden MAN MAN 01

Als je wilt gaan daytraden op dit moment, is dit nog steeds relevant. Alleen laat je Bitcoin liggen en verdiep je in de markt van Altcoins. Daarnaast is het misschien toch handig om de koers van de Bitcoin in de gaten te houden, aangezien kenners aan hebben gegeven dat de koers van de Bitcoin naar $1.800,- dollar kan dalen.