Gisteren was er al een positieve lijn te zien in de waarden van verschillende cryptocurrency. Al tijden schommelde de Bitcoin rond de waarde van $4.200, maar nu is er dan toch weer een flinke koersstijging te zien. Ook de koersen van Ripple, Ether, EOS en Litecoin stegen met minimaal vier procent.

Bitcoin koersstijging

De koersstijging die de Bitcoin doormaakt is de grootste sinds september 2017. De Bitcoin koers tikte even de $4.900 aan, maar lijkt nu te stabiliseren op zo’n $4.700. Houd echter wel in gedachten dat het recordniveau van de Bitcoin maar liefst $19.666 dollar was.

bitcoin stijging 2019 MAN MAN

De oorzaak van de plotselinge stijging is niet duidelijk. Echter beweren marktanalisten dat het door een aantal transacties van enkele bezitters van grote partijen cryptomunten (whales) komt. Deze transacties zouden andere aan- en verkopen in gang zetten.

Het daytraden van Bitcoins stond de laatste tijd nogal onder druk, dat is geen geheim. Nu er plotseling een flinke stijging te zien is, neemt het optimisme weer toe. Dat daytraden in 2019, nog relevant is beschreven wij laatst al. Maar wanneer de Bitcoin fluctuaties zoals deze doormaakt, is het ook zeker goed om je hoofd erbij te houden. De optimisten onder ons schreeuwen gelijk weer dat de Bitcoin onderweg naar de recordwaarde van zo’n $20.000 is. Maar reken je niet te vroeg rijk, aangezien de koers nog steeds super volatiel is.