Het tijdloze karakter van het biker jacket

Grote kans dat jij sterren als James Dean, David Beckham of Tom Cruise ooit in een biker jacket voorbij hebt zien komen. Het jasje symboliseert een stoere, mannelijke stijl en wordt daarom dus ook vaak door echte mannen uit de kast getrokken. Er is een grote kans dat ook jij al lang en breed een exemplaar in de kast hebt hangen. Waarschijnlijk is je jasje zelfs al een paar jaar oud. Het juiste model is immers tijdloos en kan je – op de juiste manier – met alles combineren.

Hoe combineer je een leren jas?

Je ziet een biker jacket vaak gecombineerd met basic kledingstukken. Een leren jack, samen met een donkere jeans en een wit T-shirt; een look waar je nooit de plank mee mis slaat. Ook een jeans en chelsea boots kan je goed combineren met de jas. Ga jij voor de combinatie casual chique, dan kun je er ook voor kiezen om de biker jacket te combineren met een pantalon, zwarte nette schoenen en een overhemd. Zo zorg jij er voor dat je outfit niet té zakelijk wordt en nog een stoer element behoudt.

biker jacket
Foto via Instagram Erik Forsgren

Een biker jacket in de herfst

Met het oog op de komende, koudere maanden, moeten er wellicht andere keuzes worden gemaakt. Een simpel T-shirt voldoet niet meer. Kies er in plaats daarvan voor om een coltrui onder je jas te dragen: deze beschermt je keel én is modieus. De kleuren wit, grijs, beige of zwart doen het goed onder een biker jacket. Je kan er ook voor kiezen om een dikke trui onder je biker jacket te dragen. Een idee kan zijn om voor een model jas te gaan dat één maatje te groot is. Hierdoor gaat het niet knellen als je je jas over je trui heen draagt. Ga qua schoenen voor sneakers of schoenen van zwart leer. Hiermee zit je altijd goed.

Tien leren jassen voor mannen

Wij selecteerden tien modellen die dit najaar jouw dé look van het seizoen gaan geven.