De coltrui is de trui voor mannen

Waar de hoodie de perfecte keuze is voor een street style look, is de coltrui dit voor een klassieke chique stijl. De coltrui straalt klasse, intelligentie en verzorgdheid uit en kan zowel onder een jacket of als los kledingstuk worden gedragen. Indien je de coltrui op een nette manier wil combineren, draag hem dan onder een overcoat en boven een mooie pantalon.

Coltruien zijn geschikt voor vrijwel elke gelegenheid en dan met mate momenten waarop je netjes en goedverzorgd voor de dag moet komen. Denk aan een werkafspraak of etentje. In die gevallen is het aan te raden om te gaan voor een rustige kleur: zwart, donkerblauw of grijs. Dit zijn dan ook, samen met wit, de kleuren die je het meeste in de winkels voorbij ziet komen. Ga voor een variant van kasjmier of merino-wol: deze stoffen zijn netjes en geven je uitstraling een chique look.

Coltrui

Coltui combineren in outfits

Mocht jij wel fan zijn van coltruien, maar deze niet per se erg formeel willen dragen, dan kan je ervoor kiezen om te spelen met verschillende stijlen. Een coltrui boven een nette, donkere spijkerbroek of onder een vlotte jas, combineer hem hoe jij maar wil. Ook een (gebroken) witte coltrui in combinatie met een zwarte spijkerbroek en leren jasje is een combinatie die het goed doet.

Wanneer je ervoor kiest om een coltrui onderdeel te laten zijn van een wat speelsere outfit, dan kan je er ook voor kiezen om deze in een andere kleur te dragen. Lichtblauw, donkergroen of felrood zijn allemaal kleuren die je niet zo snel bij een coltrui zou verwachten, maar de trui juist een volledig nieuwe vibe geven.

De 10 mooiste coltruien

Of je hem nou zakelijk draagt of juist boven een spijkerbroek, de meest geschikte coltrui kan nog best even zoeken zijn. Wij selecteerden 10 coltruien die jouw outfit compleet gaan maken.